Doe mee aan de cursus ‘Houd het Beuningse landschap Mooi!

Wilt u meer weten over het onderhoud van hoogstamfruitbomen, hagen, bosjes en singels? In januari 2019 start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in samenwerking met Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen (VLB) de cursus ‘Houd het landschap Mooi’. Deze cursus is bedoeld voor particuliere grondeigenaren in het buitengebied en vrijwilligers in de gemeente Beuningen. Deelnemers leren meer over onderhoud en duurzaam beheer van landschapselementen. De cursus wordt door de gemeente Beuningen kosteloos aangeboden en is mede mogelijk dankzij steun van de Provincie Gelderland. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan de cursus.

Theorieavond landschappelijke beplanting

In de afgelopen jaren hebben inwoners van het buitengebied tal van hoogstamfruitbomen, hagen, bosjes en singels aangeplant. Hierdoor is het buitengebied van Beuningen verder verfraaid en aantrekkelijker voor mens en dier geworden. In vervolg hierop biedt de gemeente Beuningen particuliere grondeigenaren en vrijwilligers een landschapsbeheercursus aan, zodat het landschap duurzaam in stand wordt gehouden. De cursus start met een theorieavond op donderdag 10 januari 2019 van 20.00 uur tot 22.00 uur in de kantine van VLB op De Werf aan de Reekstraat 13D in Weurt.

Inspiratie- en praktijkochtenden

Aansluitend op de theorieavond worden drie inspiratie- en praktijkochtenden gehouden.
Een inspiratieochtend op zaterdag 19 januari 2019, waarbij deelnemers inspirerende voorbeelden zien hoe ze hun erf nog aantrekkelijker kunnen inrichten en duurzaam beheren.
Een praktijkochtend op zaterdag 16 februari 2019, waarbij deelnemers praktische uitleg krijgen over onderhoud van landschappelijke beplanting.
Een praktijkochtend op zaterdag 16 maart 2019, waarbij deelnemers praktische uitleg krijgen over vormsnoei van jonge hoogstamfruitbomen.

Het maximum aantal deelnemers aan de praktijkochtenden is 20 personen. De ochtenden starten om 9.30 uur en eindigen uiterlijk om 12.30 uur.

Beheeradvies aan huis

Op de theorieavond kunnen particuliere grondeigenaren in het buitengebied ook een afspraak maken voor een erfbezoek. Een adviseur van SLG komt dan op erfbezoek om een mondeling advies te geven over onderhoud en beheer van de landschappelijke beplanting op het perceel.

Aanmelden voor de cursus of een erfbezoek kan via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmeldformulier cursus Houd het Beuningse Landschap Mooi

De velden met * zijn verplicht.
    Kruis aan aan welke onderdelen u mee wilt doen.
    Kruis aan als u een erfbezoek wenst.
    Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

Opening 100ste Gelderse Klompenpad in Alphen aan de Maas

hoogstamfruit

Help mee en zet Neder-Betuwe in het groen

Klompenpad

Eerste Klompenpad in gemeente Montferland is open vanaf 2 juli

Zoemende boomgaarden en 100ste Gelderse Klompenpad in Landschapsnieuws

Locaties gezocht voor vijf bijenoases in Wageningen

Webinar over unieke Achterhoekse fruitcollectie van Hennie Rossel

Grote belangstelling voor webinars over financiering van natuurinclusieve landbouw