Doe mee aan de cursus hoogstamfruit Heumen

Wilt u meer weten over het onderhoud van hoogstamfruitbomen? In januari 2019 organiseren we een cursus gericht op hoogstamfruit. Deze cursus is bedoeld voor particuliere grondeigenaren in het buitengebied en vrijwilligers in de gemeente Heumen. Deelnemers leren meer over onderhoud en duurzaam beheer van hoogstamfruitbomen. De cursus wordt door de gemeente Heumen kosteloos aangeboden en is mede mogelijk dankzij steun van de Provincie Gelderland.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Theorieavond

In de afgelopen jaren hebben inwoners van het buitengebied tal van hoogstamfruitbomen aangeplant via de gemeentelijke projecten ‘Houd de Bongerd Hoog’ en ‘Landschapsimpuls Heumen’. Hierdoor is het buitengebied van Heumen verder verfraaid en aantrekkelijker geworden. In vervolg hierop biedt de gemeente Heumen particuliere grondeigenaren en vrijwilligers een hoogstamfruitcursus aan, zodat de jonge hoogstamfruitbomen duurzaam in stand worden gehouden. De cursus start met een theorieavond op dinsdag 22 januari 2019 van 19.30 uur tot 22.00 uur in het Verenigingsgebouw Overasselt aan de Willem Alexanderstraat 1 in Overasselt.

Praktijkochtend

Aansluitend op de theorieavond wordt een praktijkochtend gehouden op zaterdag 26 januari 2019, waarbij deelnemers praktische uitleg krijgen over vormsnoei van jonge hoogstamfruitbomen. Het maximum aantal deelnemers aan de praktijkochtend is 20 personen. De ochtend start om 9:00 uur en eindigt rond om 12:00 uur. De locatie van de praktijkochtend zal worden gehouden bij één van de deelnemers.

 

Ook interessant

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Berkelland

Vrijwilligers gezocht voor onderzoek naar graasdruk op de Veluwe

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Apeldoorn

Online cursus Alles over de Edese landschappen

Landschapswerk steeds diverser in Jaarbericht 2020

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Heumen

Wandelaars ontdekken de Klompenpaden

Start van het Gelderse weidevogelseizoen door vondst eerste kievitsei in Gelderland