Doe mee aan de cursus ‘Alles van het landschap Heumen’

Wilt u meer weten over de ecologie op het erf en de aanleg en onderhoud van hoogstamfruitbomen, houtsingels, (vlecht)hagen en bomen? Voor inwoners van de gemeente Heumen start op dinsdagavond 16 oktober 2018 de cursus ‘Alles van het landschap Heumen’ met een theorieavond in het Verenigingsgebouw aan de Willem Alexanderstraat 1 in Overasselt. Tijdens deze theorieavond en twee praktijkochtenden op locatie leert u meer over ecologie, aanleg en beheer van het landschap. De cursus wordt u aangeboden door de gemeente Heumen. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verzorgt in samenwerking met de landschapsbrigade van het Erfgoedplatform gemeente Heumen de cursus. U kunt de hele cursus volgen maar het is ook mogelijk alleen aan bepaalde onderdelen deel te nemen. Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van de cursus

Het cursusprogramma wordt door Eward Timmerman van SLG en Jef Gielen van de landschapsbrigade verzorgd en bestaat uit de volgende onderdelen:
• Dinsdag 16 oktober 2018 – Een theorieavond over aanleg en beheer van landschappelijke beplanting zoals hoogstamfruitbomen, houtsingels, (vlecht)hagen en bomen.
• Zaterdag 10 november 2018 – Een inspiratieochtend gericht op de praktische uitvoering van aanleg en beheer van landschappelijke beplanting.
• Zaterdag 8 december 2018 – Een praktijkochtend waarbij deelnemers onder begeleiding van Eward en Jef op het dassencompensatiegebied Heumen Noord aan de Oude Boterdijk in Heumen aan de slag gaan met het beheer van landschappelijke beplanting.

De theorieavond vindt plaats van 20.00 uur tot 22.00 uur in het Verenigingsgebouw aan de Willem Alexanderstraat 1 in Overasselt. De praktijkochtenden vinden plaats van 9.00 tot 12.00 uur. De locaties van de praktijkochtenden worden na aanmelden bekend gemaakt. Het maximum aantal deelnemers aan de praktijkochtenden is 20 personen. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze gratis cursus. Belangstellenden melden zich aan via onderstaand aanmeldformulier. Uiterste inschrijfdatum is 8 oktober 2018.

Deelname is niet meer mogelijk.

De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Heumen en de Provincie Gelderland. De cursus komt voort uit de Landschapsimpuls Heumen, die vorig jaar en dit jaar plaatsvond, en wordt aangeboden aan alle deelnemers van dit beplantingsproject en andere belangstellenden. Begin 2019 start ook een cursus hoogstamfruit.