Doe mee aan Huissen Angeren in ’t groen

Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert samen met Stichting Lingewaard Natuurlijk en projectbureau Herstructurering Glastuinbouw Huissen Angeren het beplantingsproject Huissen Angeren in ‘t groen. Dit project biedt bewoners een unieke kans om de eigen woonomgeving en erf landschappelijk te verfraaien.

Bewoners zijn van harte welkom op de informatieavond hierover op 10 november. De avond vindt plaats om 20:00 uur in Mea Vota, Boskoops Glorie 33 in Huissen. Op deze avond hoort u hoe u mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn. Wethouder Theo Peren zal de avond openen.

Beplantingsproject Huissen Angeren in ‘t groen

Het beplantingsproject Huissen Angeren in ‘t groen wordt door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) georganiseerd in het kader van de Herstructurering Glastuinbouw Huissen en Angeren. Het beplantingsproject wil het groene karakter van de extensiveringsgebieden ’t Zand, Dijkzone, Leutensche leigraaf,
Rietkamp en bufferzone Angeren versterken. Door het aanplanten van hagen, heggen, hoogstamboomgaarden en solitaire bomen krijgt het eigentijdse landschap een mooie en oorspronkelijk karakter. Alle eigenaren uit ’t Zand, Dijkzone, Leutensche leigraaf,
Rietkamp en bufferzone Angeren binnen de grenzen van het herstructureringsgebied kunnen meedoen. Wilt u bijdragen aan een mooie en groene leefomgeving? Ook op uw eigen erf kunt u daaraan meewerken tijdens dit project.

Bekijk het Plangebied beplantingsproject Huissen Angeren

Informatieavond

Tijdens de informatieavond geeft SLG een presentatie over hoe het landschap tussen Huissen en Angeren is opgebouwd. Aan de orde komen ook de cultuurhistorie en de landschappelijke inpassing van erven en bedrijven. Daarna volgt uitleg over het project. Deelname houdt in dat u vrijblijvend een bezoek krijgt van een adviseur van SLG. Deze stelt kosteloos en in overleg met u een (erf)beplantingsplan op. Op grond van dit beplantingsplan wordt plantmateriaal besteld tegen sterk gereduceerd tarief. Begin 2016 volgt een ‘uitdeeldag’ waarop u de benodigde beplanting kunt afhalen. Uw erf en omgeving kunt u via deze actie verfraaien met landschappelijk passende beplanting, zoals een enkele boom, struikenrij, haag, singel, hoogstamfruitbomen of een combinatie van mogelijkheden. Op die manier bouwt u mee aan een mooier en groener landschap. Vogels en andere dieren zullen dankbaar gebruik maken van de nieuwe struiken en bomen.

Voorbereiden en zelf een plan maken

Wilt u zich op het erfbezoek voorbereiden? Of wilt u zelf al een aanzet voor een beplantingsplan maken?
Lees dan eerst deze Handreiking beplantingsplan Lingewaard. Hierin vindt u alle stappen om tot een plan te komen.

Overige hulpmiddelen:

–  De fruitlijst voor Huissen Angeren in ’t groen. Kijk in de fruitlijst welke fruitrassen geschikt zijn voor uw gebied.
– Schetspapier Lingewaard. Schets uw ideeën voor een beplantingsplan op dit papier.
– Informatiebladen over aanleg en beheer van landschapselementen zoals een haag of hoogstamfruitboom.
– Instructiefilmpjes. In 11 korte instructiefilms leren Jaap en Lex u alles over het aanplanten en onderhouden van uw kleine landschapselementen.

Aanmelden

Op de informatieavond kunt u zich aanmelden of meteen een afspraak maken met de adviseur voor een erfbezoek. Neem dus uw agenda mee. Bent u op 10 november verhinderd maar wilt u wel graag meedoen met het project? Neem in dat geval contact op met Ruud Borkes van SLG, telefoon 026 – 3537444 of met onderstaand aanmeldformulier.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Bewoners welkom op digitale informatieavond Klompenpad Harfsen

AHN kaart handige tool voor boomgaard inventarisatie

hoogstamfruit

Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen

Winssense vrijwilligers schenken een echte ‘Haneman’

Knotgroep Heerde

Nieuwe knotgroep Heerde aan het werk

Vluchtelingen steken handen uit de mouwen op de hei in Wageningen

gemeente Voorst

Landschapsimpuls Klarenbeek en Beekbergse Beek