Deelnemer Natuurerf advies

Coby van Roest en haar man wonen sinds vorig jaar in de Achterhoek. Van onze adviseur Ruud Borkes kregen ze een Natuurerf advies, voor hun boerderij met 0,5 ha grond in het buitengebied van Winterswijk-Woold. Coby vertelt: “Ik ben een tuinvrouw, ik heb altijd onze eigen tuinen aangelegd. Hier vroeg ik me af hoe de erfinrichting tot stand is gekomen. Wat is een handige indeling? Daarom besloten we iemand mee te laten kijken en hebben we SLG ingeschakeld.

Beplantingsplan is leidraad

We zijn direct aan de slag gegaan met het erfinrichtingsplan, het was voor ons de leidraad. De paddenpoel is vorig jaar gegraven, de kleinkinderen hebben er al op geschaatst. Echt een hoogtepunt!
We hebben grote solitaire bomen geplant, zodat we er zolang mogelijk nog van kunnen genieten. We hebben onder andere een walnoot, een mispel en een zomerlinde geplant. Alle beplantingsstructuren hebben we nu aangelegd zoals ze op de tekening stonden. Bij de invulling ervan zijn we soms wat eigenwijs. De moestuin is bijvoorbeeld wat groter uitgevallen!

Geen druppel gif

Ik wil alleen maar planten die een functie hebben, die goed zijn voor de vogels, de bijen en de vlinders. Of eetbare planten. We maken takkenrillen en steenhopen voor dieren om in te schuilen. In de moestuin houd ik de grond zoveel mogelijk bedekt, grond houdt er niet van om kaal te zijn. Ik gebruik geen druppel gif en ook geen kunstmest.
We hadden een behoorlijk wensenlijstje, daar heeft Ruud goed rekening mee gehouden. Ik kan het Natuurerf advies iedereen aanraden, het was het geld dubbel en dwars waard.”

Doet u  mee?

Kijk hier voor meer informatie over het Natuurerf advies! 

Kijk ook eens op: