Cursus voor meer vogels, wilde bijen en vlinders op het erf

Wilt u meer vogels, wilde bijen, vlinders en andere dieren op en rond uw erf? Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert dit voorjaar een cursus over biodiversiteit op en om het erf. Deelnemers zien inspirerende voorbeelden hoe ze hun erf kunnen inrichten voor meer dieren. Ze leren over inrichting en beheer van landschaps-elementen als heggen, knotbomen en boomgaarden toegespitst op het belang van dieren. Bent u grondeigenaar in het buitengebied van de gemeente Buren en wilt u graag iets extra doen voor dierlijke bewoners op uw grond? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan deze cursus. De cursus vindt plaats op zaterdagochtend 16 juni. Locatie is een prachtig erf aan de Zandbergseweg in Rijswijk. De cursus is gratis, dus wees er snel bij want vol is vol. Aanmelden voor deze cursus is helaas niet meer mogelijk.

Veel eigenaren in het buitengebied hebben hun erf landschappelijk ingericht. De gemeente Buren wil graag samen met deze bewoners de biodiversiteit in het buitengebied verder versterken. Daarom biedt ze deze cursus kosteloos aan.

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus komt aanleg en beheer van bloemrijk grasland, ruigte, heggen, poelen, knotbomen en hakhout aan bod. Wat hebben dieren nodig en hoe kun je daar rekening mee houden? We richten ons daarbij op verschillende diergroepen, zoals amfibieën, reptielen, bijen, vlinders, libellen, vogels en kleine zoogdieren. U krijgt tal van tips om in de eigen omgeving toe te kunnen passen.

Dit project wordt gefinancierd door Provincie Gelderland en gemeente Buren en sluit mooi aan op de doelstelling van Bij Bewust Betuwe. Dit is een bewonersinitiatief bij u in de regio (zie http://bijbewustbetuwe.nl/ voor meer informatie).

Ook interessant

hoogstamfruit

Help mee en zet Neder-Betuwe in het groen

Zoemende boomgaarden en 100ste Gelderse Klompenpad in Landschapsnieuws

Locaties gezocht voor vijf bijenoases in Wageningen

Webinar over unieke Achterhoekse fruitcollectie van Hennie Rossel

Grote belangstelling voor webinars over financiering van natuurinclusieve landbouw

Webinar over biodiversiteit in Nijkerk

Weidevogelvrijwilliger Wiebe Hoekstra telt grutto’s in het Ommerense veld

Leernetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui: koplopers gezocht!