Cursus Sinusbeheer met de zeis voor de Werkgroep Biodiversiteit op vrijdag 2 juli 2021

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Hoe kunt u deze dieren op uw terrein helpen? Wat zijn bijvriendelijke bloemen? Om bewoners op weg te helpen start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente Wageningen een project voor meer biodiversiteit.

Een van de onderdelen is een praktijkcursus Sinusbeheer met de zeis voor de Werkgroep Biodiversiteit op vrijdag 2 juli 13.00 – 15.30 uur.
Sinusbeheer is een specifieke invulling van ecologisch beheer, speciaal gericht op een geschikte leefomgeving van bestuivers zoals wilde bijen en vlinders. De bijeenkomst start met een presentatie sinusbeer. Na een presentatie krijgt de groep buiten een training ‘veilig werken’ (ARBO) voordat ze aan de slag gaan met de zeis na instructie van SLG. Ook de verwerking van maaisel in een ‘muizenruiter’ staat op het programma. Door: Ruud Borkes en Petra Verburg
Als vrijwilligers zich verder willen bekwamen in het zeisen dan kunnen zij zich aanmelden voor de zeistrainingen die SLG jaarlijks organiseert.

Deze cursus is voor leden van de op te richten Werkgroep Biodiversiteit Wageningen. Doorgang en invulling is afhankelijk van geldende coronamaatregelen.

Meld u aan met het aanmeldformulier.

 

Kijk ook eens op: