Cursus poelen 2014

In de zomer van 2014 organiseren we samen met Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk (SOGN) de cursus onderhoud van poelen. De cursus bestaat uit drie cursusbijeenkomsten.

De cursus is speciaal bedoeld voor bij SLG aangesloten vrijwilligersgroepen die poelen onderhouden of op het punt staan om dit te gaan doen. Aan het eind van de cursus weet u welke flora en fauna u tegen kunt komen in en aan de rand van poelen, hoe het onderhoud van poelen er uit ziet en wanneer en hoe u dit met uw vrijwilligersgroep kunt organiseren.

De cursus bestaat uit:

•    Donderdagavond 15 mei: theorie-avond over ecologie en beheer van poelen.
•    Zaterdag 17 mei: velddag. Met de waadbroek de poel in om u te verdiepen in de flora en fauna. Theorie-avond en velddag staan onder leiding van ecoloog Johan Zwanenburg van bureau Ecologica.
•    Zaterdagochtend 20 september: werkochtend onder leiding van SLG-adviseur Michael Witjes. In de praktijk met verschillende gereedschappen en technieken oefenen om een poel te onderhouden.

De cursus is gratis.
De locatie voor de theorieavond is Rozendaal of Park Lingezegen.
De velddag en werkochtend vinden op twee locaties plaats in de gemeente Overbetuwe.

Voor wie
De SOGN draagt bij met een voucher van Groen en Doen. Deelname is dan ook deels voor de vrijwilligers van deze groep. Er zijn nog 10 plekken voor vrijwilligers van andere groepen. Om de kennis aan zo veel mogelijk verschillende groepen te kunnen overbrengen, kunt u in eerste instantie 1 deelnemer per groep opgeven. Een tweede deelnemer komt op de reservelijst en kan worden geplaatst als er nog plek is.

Aanmelden voor deze cursus is helaas niet meer mogelijk. De cursus zit wegens grote belangstelling vol.