Cursus Muizenruiter bouwen voor Werkgroep Biodiversiteit op 16 juli 2021

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Hoe kunt u deze dieren op uw terrein helpen? Wat zijn bijvriendelijke bloemen? Om bewoners op weg te helpen start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente Wageningen een project voor meer biodiversiteit.

Een van de onderdelen is een praktijkcursus Muizenruiter bouwen voor de Werkgroep Biodiversiteit op vrijdag 16 juli 2021 13.00 – 15.30 uur.

Met het maaisel van de vorige praktijkochtend bouwen we een muizenruiter. Erg geschikt voor allerlei kleine zoogdieren maar de stengels bieden ook voor insecten veel schuilgelegenheid. Met behulp van 6 stokken maken we de constructie en we vullen de ruiter met maaisel. Door: Ruud Borkes en Petra Verburg

Deze cursus is voor leden van de op te richten Werkgroep Biodiversiteit Wageningen. Doorgang en invulling is afhankelijk van geldende coronamaatregelen.

Meld u aan met het aanmeldformulier.

Aanmeldformulier cursus Muizenruiter bouwen voor Werkgroep Biodiversiteit Wageningen op 16 juli 2021

Hiermee meldt u zich aan voor de cursus Muizenruiter bouwen op 16 juli 2021. Deze cursus is bedoeld voor de werkgroep Biodiversiteit Wageningen. De velden met een * zijn verplicht.
  • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kijk ook eens op: