Cursus voor meer vogels en vlinders op het erf

Woont u in het buitengebied van de gemeente Overbetuwe en wilt u meer vogels, vlinders en andere dieren op en rond uw erf? We organiseren dit jaar een cursus over biodiversiteit op en om het erf. Deelnemers zien inspirerende voorbeelden hoe ze hun erf kunnen inrichten voor meer dieren. Ze leren over inrichting en beheer van landschapselementen als heggen, knotbomen en poelen toegespitst op het belang van dieren. Bent u grondeigenaar in het buitengebied van de gemeente Overbetuwe en wilt u graag iets extra doen voor dierlijke bewoners op uw grond? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan deze tweedaagse cursus. De cursus vindt plaats op zaterdag 18 juni en zaterdag 3 september. De cursus is gratis, dus wees er snel bij want vol is vol.

Veel eigenaren in het buitengebied hebben hun erf landschappelijk ingericht. De gemeente Overbetuwe wil graag samen met deze bewoners de biodiversiteit in het buitengebied verder versterken. Daarom biedt ze deze cursus kosteloos aan. Ook heeft afgelopen jaren een project voor steenuilen en bijen plaatsgevonden. Tientallen eigenaren bleken geïnteresseerd om steenuilnestkasten op te hangen of extra aanplant voor bijen te realiseren. Naast aanplant is ook beheer van groot belang voor de aanwezigheid van allerlei dieren.

Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten. Beide bijeenkomsten starten met een inhoudelijke presentatie. Aansluitend is er een veldexcursie. Hoe kun je bloemrijk grasland, ruigte, heggen, poelen, knotbomen en hakhout aanleggen en beheren zodat dieren zich thuis voelen? We richten ons daarbij op verschillende diergroepen, zoals: amfibieën, reptielen, bijen, vlinders, libellen, vogels en kleine zoogdieren. De wilde bijenwerkgroep Overbetuwe draagt bij aan het programma.

Deze cursus is gestart. Aanmelden voor deze cursus is helaas niet meer mogelijk.