Cursus: Haal voedsel uit het bos van uw landgoed

Meerdere van de bij ons aangesloten vrijwilligersgroepen zijn geïnteresseerd in voedselbossen en permacultuur. Daarom attenderen we u op deze interessante cursus ‘Haal voedsel uit het bos van uw landgoed’ georganiseerd door The Plant.

Voedselbossen

Landgoederen staan in deze tijd voor vele uitdagingen. Financieel is er weinig speelruimte en kansen liggen niet voor het oprapen. In een complex speelveld van regelgeving, marktafhankelijkheid, eventuele erfkwesties en afnemende subsidies is het niet eenvoudig om te innoveren. Vanzelfsprekend gaat de aandacht vaak naar de gebouwen, maar er liggen ook kansen voor innovatie op goedkope natuurgronden. Het ontwikkelen van voedselbossen is daarbinnen een zeer interessante optie.

Cursus

Op negen zaterdagen van april 2017 tot en met oktober 2017 leer je onder leiding van voedselbos- en bodemexperts Wouter van Eck en Fransjan de Waard denken als een voedselbossen-ontwerper.  In die dagen bezoeken we de drie Gelderse landgoederen drie keer en gaan we voor alle landgoederen herkenbare plekken opnieuw ontwerpen. Denkend dus vanuit de bestaande, natuurlijke bossituatie en niet, zoals veel vaker het geval is, vanuit een kale akker. Voor meer informatie en inschrijven kijk op theplant.nl.