Cursus Arbo & Veiligheid

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor beheer en behoud van natuur en landschap. Het werk is niet zonder risico’s. Aandacht voor je eigen veiligheid en dat van collega-vrijwilligers is hard nodig. Werken in de natuur is nooit een routineklus!

Veel natuurwerk wordt gedaan door zelfstandig werkende groepen. Op eigen terreinen of in gebieden van anderen. Welke verantwoordelijkheid heb je als vrijwilliger zelf? Hoe voorkom je ongelukken? Hoe bereid je de werkdag voor en hoe geef je een veilig werken instructie? Deze cursus geven we in drie regio’s in Gelderland.

Alle cursussen die vóór 1 juni zouden plaats vinden, zijn geannuleerd i.v.m coronamaatregelen. We zoeken naar een oplossing om deze cursussen op een ander moment/ andere manier toch doorgang te laten vinden. Heb je interesse, meld je dan toch aan, dan kunnen we je benaderen zodra er een nieuwe optie is. Het kan zijn dat wij op een later moment moeten besluiten andere cursussen ook te annuleren. Houd onze website in de gaten voor actuele informatie.

Achterhoek: donderdag 14 mei, locatie nader te bepalen. Vanwege coronamaatregelen geannuleerd.
Veluwe: dinsdag 19 mei 2020, locatie nader te bepalen. Vanwege coronamaatregelen geannuleerd.
Rivierengebied: donderdag 28 mei 2020, locatie nader te bepalen. Vanwege coronamaatregelen geannuleerd.

Voor alle regio’s geldt:
Tijd:
  19.30- 21.00 uur
Aantal: 30 deelnemers per regio
Doelgroep: Vrijwilligers
Voorwaarden: Coördinatoren van vrijwilligersgroepen en/of vrijwilligers die zich binnen de vrijwilligersgroep bezig houden met ARBO & Veilig werken. Bij veel aanmeldingen mogen er maximaal twee vrijwilligers per vrijwilligersgroep meedoen.
Eigen bijdrage: Geen

Vrijwilligers krijgen voorrang bij het volgen van de cursussen. Mocht een cursus niet vol zijn, dan wordt ook particuliere grondeigenaren de mogelijkheid geboden. Als particulieren zich eerder aanmelden, worden zij op een wachtlijst geplaatst. Bij cursussen waar u een eigen bijdrage heeft, ontvangt u voorafgaand een verzoek tot betaling. Hierna is uw deelname definitief.

We organiseren ook nog andere interessante cursussen. Kijk hier voor het hele cursusprogramma!

Ook interessant

Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem

Laorns Enkenpad: eerste Klompenpad in wandelgemeente Lochem

Doe inspiratie op voor het voorjaar in Landschapsnieuws!

Feestelijke opening van Klompenpad Kids in Nijbroek

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Vrijwilliger Jack van Dongen vindt opnieuw eerste kievitsei in Gelderland

Vondst eerste kievitsei is de start van het weidevogelseizoen 2022