Buitenplaats Het Schol zoekt groene vrijwilligers!

werkdag

Stichting IJssellandschap en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseren zaterdag 12 maart een kennismakingsochtend voor een nieuw op te richten vrijwilligersgroep op buitenplaats ’t Schol tussen Deventer en Wilp. De vrijwilligers gaan helpen bij het herstel en onderhoud van de landschapselementen. Naast de kennismaking met de buitenplaats geeft de boswachter een rondleiding en is er uitleg over het vrijwilligerswerk. Natuurlijk gaan we ook aan de slag. Zo kan je zelf ervaren of het vrijwilligerswerk op ’t Schol bij je past. We sluiten af met een lunch. Wil je graag buiten werken en samen met andere vrijwilligers een bijdrage leveren aan het landschap en cultuurhistorie? Kom zaterdag 12 maart naar de informatie- en publiekswerkdag op buitenplaats Het Schol. Meld je vooraf aan via info@ijssellandschap.nl.

Programma kennismakingsochtend het Schol 12 maart

We verzamelen zaterdag 12 maart om 10.00 uur op de buitenplaats aan de Wilpsedijk. Een beheerder van Stichting IJssellandschap geeft een rondleiding en vertelt over de geschiedenis en het werk op de buitenplaats. Daarna kunt u onder begeleiding kennis maken met het vrijwilligerswerk. Rond 12.30 uur staat er een eenvoudige lunch klaar voor alle deelnemers. Vervolgens vertelt SLG hoe het vrijwilligerswerk eruitziet bij de andere Gelderse landgoed- en buitenplaatswerkgroepen. Wilt u meedoen aan deze dag? Wij vragen u zich voor 8 maart a.s. aan te melden. Het aantal deelnemers is beperkt. Wacht dan ook niet te lang met aanmelden.

Buitenplaats het Schol is een groene parel

Buitenplaatsen zijn groene parels in ons landschap met prachtige landhuizen en veel natuur. Het Schol is een prachtig landgoed. Enigszins verborgen tegen de Steenenkamer in Deventer en langs de Wilpse dijk. Landhuis Het Schol is het hoofdgebouw van de gelijknamige, rijksbeschermde, historische buitenplaats. Op de buitenplaats liggen niet alleen prachtige bossen, weilanden, een waterpartij maar ook Klompenpad het Fliertpad.
Het landhuis was in 1976 als “Hotel Hartenstein” te zien in de film A Bridge Too Far.

Vrijwilligerswerk & SLG

Sinds 2012 heeft SLG meer dan dertig werkgroepen op Gelderse landgoederen & buitenplaatsen opgezet en heeft veel ervaring met het oprichten, toerusten en begeleiden van vrijwilligersgroepen.

De publiekswerkdag wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Ook interessant

Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem

Laorns Enkenpad: eerste Klompenpad in wandelgemeente Lochem

Doe inspiratie op voor het voorjaar in Landschapsnieuws!

Feestelijke opening van Klompenpad Kids in Nijbroek

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Vrijwilliger Jack van Dongen vindt opnieuw eerste kievitsei in Gelderland

Vondst eerste kievitsei is de start van het weidevogelseizoen 2022