Brummen zet in op versterking landschap buitengebied

Het buitengebied van de gemeente Brummen wordt vanaf dit najaar verfraaid met vele nieuwe struweelhagen, houtsingels, struiken en bomen. Bewoners kregen via de beplantingsprojecten ‘Eerbeek in het Groen’ en ‘Groene Opgave’ de kans extra groen te planten op eigen erf. “In Brummen zijn we gezegend met verschillende landschappen. We willen de unieke kwaliteit van die landschappen behouden en versterken. Deze projecten bieden een prachtige kans om daar samen met inwoners aan te werken” vertelt wethouder Pouwel Inberg. U kunt de komende jaren ook meedoen aan ‘Groene Opgave’.

Eerste inwoners verfraaien erf met singels, hagen en boomgaarden

Geo van Zadelhoff met de nieuwe beplanting

Op 19 en 20 november werd de beplanting vanwege corona bij inwoners thuisgebracht. In totaal zijn er binnen deze projecten deze week 24.000 stuks bosplantsoen en 300 bomen rondgebracht. Een van de gelukkige eigenaren van al dit nieuwe groen was Geo van Zadelhoff: “Na een informatieavond in de Vroolijke Frans was mijn interesse gewekt en heb ik mij aangemeld. Een adviseur is vervolgens bij ons thuis geweest om samen te kijken welke beplanting het beste bij ons erf past. Het plan met tekening hadden we al vlot in de mail en nu kunnen we aan de slag om onze nieuwe bomen en haag een plek te geven! Met het fruit van de nieuwe bomen kunnen wij in de toekomst misschien ook meer bezig met streekproducten. Ik vind het een mooi initiatief van de gemeente. Het geeft deelnemers een zetje om op een makkelijke manier het erf te vergroenen. Als je hierin interesse hebt zou ik zeker meedoen” aldus Geo van Zadelhoff.

Doe mee

Meedoen aan ‘Groene Opgave’ is nog steeds mogelijk. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de speciale projectpagina. Ook kunt u daar zien of u zich binnen het projectgebied bevindt en daardoor in aanmerking komt voor dit project.

Foto’s: Peter Lous

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Doe als Leonoor uit Dodewaard en plant fruitbomen en struiken voor bijen en vogels!

Biodiversiteitsimpuls Hattem