Beplantingsproject Breedenbroek en Voorst in het Groen

Woont u in het buitengebied van Breedenbroek -Voorst? En heeft u een erf? Dan bezit u een waardevol stukje natuur. Maak uw perceel nog mooier en draag bij aan een aantrekkelijke omgeving en meer biodiversiteit. Doe mee met het speciale beplantingsproject Dorpen in het Groen van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). U krijgt subsidie, advies en ondersteuning om op uw terrein inheemse beplanting te plaatsen. Het gaat onder andere om heggen, knotwilgen, elzenrijen en boomgaarden. Het project wordt ondersteund door de gemeente Oude IJsselstreek en de provincie Gelderland. Doet u mee?

Filmpje over SLG

Maak kennis met SLG en bekijk het filmpje

Adviesmogelijkheden

Geïnteresseerde grondeigenaren kunnen een vrijblijvend en kosteloos gesprek en beplantingsplan krijgen van een adviseur van SLG. Deze vertelt wat er mogelijk is om de biodiversiteit en het landschap op het terrein te versterken. In overleg met de grondeigenaar wordt een beplantingsplan opgesteld dat past binnen het landschapstype waarin men woont. Op dit moment is het vanwege de coronamaatregelen beperkt mogelijk dat onze adviseur bij u op erfbezoek komt. U kunt daardoor kiezen voor de volgende mogelijkheden:

1. Groenspreekuur

Op het Groenspreekuur kunnen grondeigenaren hun individuele beplantingswensen voorleggen aan adviseur Bas Kuipers van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor hun grond. Voor het Groenspreekuur kunt u zich voorbereiden door uw eigen wensen op papier te zetten. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld voor het project Breedenbroek – Voorst in het Groen.
Bekijk de handreiking waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten.
Gebruik hierbij het schetspapier en deze fruitlijst als u op zandgrond woont. Woont u op kleigrond, gebruik dan deze fruitlijst.

2. Veldbezoek

Wilt u graag een veldbezoek, in plaats van bovenstaande opties, dan vindt dit bij voorkeur op een later moment in het jaar plaats rekening houdend met de dan geldende richtlijnen vanuit het RIVM.
Voorafgaand aan dit veldbezoek, vragen wij u om u voor te bereiden en zelf te verdiepen in uw omgeving en na te denken over de inrichting van uw terrein.

Voorbereiding/huiswerk

Voorafgaand aan het advies (welke optie u ook kiest) vragen wij u om zich zo goed mogelijk voor te bereiden en daarna uw eigen wensen op papier te zetten. Het advies gaat over landschappelijke beplanting en niet over het inrichten van uw tuin. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld voor .

 1. Als eerste vragen wij u om de speciale Maak je Erf Goed folder te lezen.
 2. Daarna kunt u met de volgende tools zelf aan de slag:
  Handreiking – Breedenbroek-Voorst in het Groen

  Schetspapier – Breedenbroek-Voorst in het Groen
  Fruitrassen voor zandgrond en fruitrassen voor kleigrond
 3. Als u zich verder wilt verdiepen, raden wij u nog de volgende informatie op onze website aan:
  Kaartviewer Basiskaart Landschap
  https://www.landschapsbeheergelderland.nl/uwerf/ecologie/
  https://www.landschapsbeheergelderland.nl/uwerf/landschapsbeheer-met-jaap-en-lex/
  https://www.landschapsbeheergelderland.nl/landschapsbrochures/

Meer achtergrondinformatie:
www.topotijdreis.nl/
www.kaart.cc

Breedenbroek - Voorst in het Groen

Hiermee meldt u zich aan voor 'Breedenbroek - Voorst in het Groen'. De velden met een * zijn verplicht.
 • Meer informatie over de elementen vindt u hier.
 • Aantal m2
 • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kijk ook eens op: