Doe mee met Breedenbroek – Voorst in het Groen

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Breedenbroek – Voorst graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Doe dan mee aan het beplantingsproject ‘Breedenbroek – Voorst in het Groen’.

Groene karakter versterken

In de winter van 2019 is een groep actieve bewoners onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gestart met het project Levend Landschap Breedenbroek – Voorst. Tijdens bewonersavonden verzamelden zij ideeën om hun dorpen en het omringende landschap groener en mooier te maken. Eén van de ideeën is de aanplant van meer bomen en struiken in het landschap. Daarom start het beplantingsproject ‘Breedenbroek – Voorst in het Groen’.

Groenspreekuur

In de loop der tijd zijn veel landschapselementen achteruitgegaan. In dit project worden de inwoners van het buitengebied van Breedenbroek – Voorst in de gelegenheid gesteld om met subsidie inheemse bomen en struiken te planten op eigen terrein. Tijdens de speciaal op Breedenbroek – Voorst toegesneden online informatieavond op 29 november werd het project nader toegelicht en vertelde SLG meer over streekeigen beplanting en over de meerwaarde van een landschappelijk verantwoord ingericht erf.

Na de online informatieavond wordt er een groenspreekuur georganiseerd, waarop grondeigenaren hun individuele beplantingswensen kunnen voorleggen aan de adviseur van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor hun grond. Op basis van alle individuele beplantingsplannen wordt een gezamenlijke bestelling gedaan. Aan het eind van de winter ontvangen de deelnemers op een feestelijke plantdag hun bomen en struiken. Deze combinatie van gezamenlijke inkoop en de subsidiemogelijkheden maakt dat de eigen bijdrage beperkt kan blijven. Na de plantdag zal het buitengebied van Breedenbroek – Voorst landschappelijk zichtbaar versterkt en verfraaid zijn.

Meer informatie en aanmelden

Heeft u belangstelling voor ‘Breedenbroek – Voorst in het Groen’, dan kunt u zich via de speciale projectpagina aanmelden voor het project.

Voor vragen kunt u contact opnemen met r.buitink@landschapsbeheergelderland.nl.

 

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Doe als Leonoor uit Dodewaard en plant fruitbomen en struiken voor bijen en vogels!

Biodiversiteitsimpuls Hattem