Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Kent u nog het geluid van de veldleeuwerik? Heeft u wel eens een patrijs gezien? Het rood van de kneu en het geel van de geelgors zien we steeds minder vaak. Deze boerenlandvogels zijn er nog wel, maar ze hebben het moeilijk. Het verdwijnen van kleine landschapselementen en het gebrek aan wintervoedsel spelen hierbij een belangrijke rol. Maar u kunt de boerenlandvogels een handje helpen!

Informatieavond op 12 april 2022

Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN), Gemeente West Maas en Waal & Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseren op 12 april 2022 een informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk. U leert meer over patrijzen en andere boerenlandvogels, welke eisen zij aan hun leefgebied stellen en hoe u als vrijwilliger of grondeigenaar daaraan kunt bijdragen.

De informatieavond start om 19.30 uur met koffie en thee en vindt plaats in Bezoekerscentrum De Grote Rivieren. Graag aanmelden voor de infoavond via onderstaand aanmeldformulier. Kennis over boerenlandvogels is niet nodig voor deelname aan de avond.

Hoe kunt u de patrijzen helpen?

We zijn op zoek naar:

  • Deelnemers aan Boerenlandvogelwerkgroep West Maas en Waal
    Het doel is verdere uitbreiding van het leefgebied van de Boerenlandvogels in de gemeente West Maas en Waal door de aanplant van patrijzenhagen en houtsingels. Hiervoor wordt een Boerenlandvogelwerkgroep opgericht waaraan u kunt deelnemen.
  • Terreineigenaren
    Naast bovenstaande deelnemers zijn we op zoek naar terreineigenaren, die een stukje grond willen (laten) inrichten voor patrijzen. Wij adviseren hoe u bijvoorbeeld landschapselementen kunt aanleggen en we leveren beplanting tegen een gereduceerd tarief. Ook wanneer u zelf geen vrijwilliger kunt zijn, maar wel terreineigenaar bent en de boerenlandvogels een warm hart toedraagt: meld u dan aan!

Tijdens de informatieavond kunt u zich hiervoor aanmelden. Ook wanneer u niet bij de informatieavond kunt zijn, kunt u zich via het aanmeldformulier aanmelden.

IVN Maas en Waal

Alle werkzaamheden voor de patrijs en andere boerenlandvogels en het effect op het aantal patrijzen vinden plaats in nauwe samenwerking met de werkgroep Boerenlandvogels van het IVN. Zo houdt een enthousiaste telgroep de ontwikkeling van de patrijzen in het oog.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente West Maas en Waal en de provincie Gelderland.

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Bewoners Heerde gaan biodiversiteit versterken

Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Sinderen

Informatieavond biodiversiteit gemeente Buren

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem