Cursusavond boerenlandvogels West Maas en Waal

Op 12 april 2022 organiseerden Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN), Gemeente West Maas en Waal & Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een algemene informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk. Een boeiende avond over boerenlandvogels en hun leefwijze! Op 17 mei is het vervolg.

Cursusavond 17 mei 2022

De cursusavond start om 19.30 uur met koffie en thee en vindt plaats in Bezoekerscentrum De Grote Rivieren. Aanmelden kan via onderstaand formulier. Kennis over boerenlandvogels of aanwezigheid bij de eerste avond is niet nodig voor deelname aan de avond.

Verbetering leefgebied

Op de cursusavond laten we zien hoe we het leefgebied van patrijzen en andere boerenlandvogels daadwerkelijk kunnen verbeteren. Denk aan aanplant van patrijzenhagen, het inzaaien van akkerranden en de aanleg van keverbanken. Het doel is om meer van deze prachtige vogels in West Maas en Waal te krijgen. Naast het uitwisselen van kennis hebben we ook jouw hulp nodig. Via het aanmeldformulier of tijdens de cursusavond kan je je daarom voor het volgende aanmelden:

Leden Boerenlandvogelwerkgroep West Maas en Waal

Behalve de aanleg van de maatregelen is ook onderhoud daaraan nodig. Denk aan het snoeien van patrijzenhagen of maaien van keverbanken. De op te richten Boerenlandvogelwerkgroep zorgt voor locaties, de aanleg en het onderhoud.

Terreineigenaren

Om de maatregelen uit te voeren zijn we ook op zoek naar particuliere terreineigenaren, die een stukje grond willen (laten) inrichten voor patrijzen. We maken een compact plan met daarop de mogelijke maatregelen. Als je de boerenlandvogels een warm hart toedraagt en terreineigenaar bent: meld je dan aan!

IVN Maas en Waal

Alle werkzaamheden voor de patrijs en andere boerenlandvogels en het effect op het aantal patrijzen vinden plaats in nauwe samenwerking met de werkgroep Boerenlandvogels van het IVN. Zo houdt een enthousiaste telgroep de ontwikkeling van de patrijzen in het oog.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente West Maas en Waal en de provincie Gelderland.

Aanmelden

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.