Bloemenzaadmengsels voor wilde bijen

_dsc0453_henkvan-den-burg-1Deze actie is gesloten.

Wilde bijen hebben bloemen nodig. Ze verzamelen vooral stuifmeel als voedsel voor de toekomstige jonge bijen. We kunnen de bijen helpen met bloeiende bomen, struiken en planten in de periode dat ze vliegen. Doet u mee?

Zaadmengsels

Vooral in juni blijken er voor bijen weinig aantrekkelijke bloemen. Samen met zaadbedrijf Cruydthoeck hebben we daarom een bloemenmengsel voor bijen laten maken. De mengsels zijn bedoeld voor grondeigenaren in het buitengebied om overhoekjes en randen op en om het erf in te zaaien, vooral voor (wilde) bijen maar ook voor vlinders. Het ene zaadmengsel is meer geschikt voor de klei, het andere mengsel is meer geschikt voor zand. De mengsels bestaan vooral uit tweejarigen en daarbij vaste planten, zoals Duizendblad, Rode klaver, Boerenwormkruid, Korenbloem en Veldlathyrus en nog veel meer soorten. Ook zijn enkele eenjarige soorten toegevoegd voor een bloemrijk aspect in het eerste jaar.

Belangstelling?

De bijenbloemenmengsels zijn te gebruiken in heel Gelderland op matig voedselrijke tot voedselrijke grond en matig vochtige tot droge grond.
Heeft u belangstelling om een stukje grond op uw erf hiermee in te zaaien? Deelname is mogelijk voor oppervlakten vanaf 100 m2. De kosten zijn 0,35 per m2.

Aanmelden kan tot 28 augustus. U ontvangt het zaad in september. Dan kunt u het zaad voor november zaaien. Bekijk hier alvast de zaai- en beheerinstructie.

Bekijk hier de inhoud van het mengsel.

Kijk ook eens op: