Biologische pluimveehouderij De Lankerenhof zoekt hulp bij herstel landschap

De biologische pluimveehouderij De Lankerenhof in Voorthuizen is gelegen in een bijzonder landschap. Eigenaren Chris en Marjanne Borren willen het landschap herstellen en waar mogelijk verdwenen landschapselementen terug brengen. Vorig jaar hebben al veel vrijwilligers geholpen met wilgen knotten en met het aanplanten van een haag. Op zaterdag 15 februari is de eerste werkdag van het nieuwe seizoen en dan gaan we de houtwal onderhouden in de kippenloop, fruitbomen snoeien en wederom een deel van een haag planten. Lijkt het je leuk om ook mee te helpen? Extra handen bij de vrijwilligersgroep zijn altijd welkom. Meld je aan voor 10 februari via info@lankerenhof.nl.

“Houtsnippers voor de uitloop van de kippenstallen”

LankerenhofSamen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseren Chris en Marjanne Borren werkdagen in het landschap. De eerste werkdag is zaterdag 15 februari 2020 van 9.00 tot 12.00 uur. We gaan de houtwal onderhouden in de kippenloop, fruitbomen snoeien en een deel van een haag planten. Chris en Marjanne: “We willen hiermee ook onze kippen helpen: de landschapselementen worden een bron van houtsnippers voor de uitloop van de kippenstallen”.

Landschapsplan voor meer biodiversiteit

De Lankerenhof is een biologisch legpluimveebedrijf in Voorthuizen met opfokhennen en leghennen. In en rond de stallen hebben de hennen alle ruimte om zich natuurlijk te gedragen. De kippen kunnen scharrelen, eten, drinken, rusten en eieren leggen. De eigenaren willen het milieu zo min mogelijk belasten. Chris en Marjanne: “We hebben een bedrijfslandschapsplan laten maken met nieuw aan te leggen landschapselementen en hoe je ze moet beheren. Daarmee willen we voorzien in uitloopbehoeften en natuurlijk gedrag van onze kuikens en kippen, bijdragen aan biodiversiteit, ruimtelijke en cultuurhistorische kwaliteit op en rond ons bedrijf”.

Meehelpen?

Chris en Marjanne hebben komend seizoen veel handjes nodig. Vind je het leuk om het landschap mee te helpen onderhouden? Meld je aan voor de werkdagen via info@lankerenhof.nl. De Lankerenhof is gelegen aan de Lankerenseweg 18 in Voorthuizen.

Kijk hier voor de kalender met alle werkdagen op de Lankerenhof.

Ook interessant

Open dag bij Bosbrigade Nunspeet op 30 oktober

Gerrit Zeldenrust uit Haaften uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2021

Ben jij onze vrijwillige Gelderland coördinator voor de campagne Meer Bomen Nu?

Informatiedag over ecologisch beheer in Nijkerk op 23 oktober

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

veldleeuwerik

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk