Biodiversiteitsproject Wageningen

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Hoe kunt u deze dieren op uw terrein helpen? Wat zijn bijvriendelijke bloemen? Om bewoners op weg te helpen start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente Wageningen een project voor meer biodiversiteit. Zo kunnen mensen zich opgeven voor een op maat gemaakt biodiversiteitsplan op hun terrein, worden vijf bijenoases aangelegd verspreid over de gemeente en richten we een Biodiversiteitswerkgroep op, die de bijenoases gaat beheren.

Biodiversiteitsplan

Bewoners in het buitengebied kunnen zich nu aanmelden voor een biodiversiteitsplan. Kijk hier voor de speciale projectpagina en aanmelden.

Bijenoases en Werkgroep Biodiversiteit Wageningen

Heeft u ideeën voor locaties voor bijenoases? Wilt u actief worden in het inrichten en onderhouden van bijenoases in Wageningen? Heeft u interesse in de op te richten Werkgroep Biodiversiteit? Laat uw gegevens dan hier achter en we nodigen u uit voor activiteiten rondom de bijenoases en de Werkgroep Biodiversiteit.

Programma 2021

Dit project wordt gefinancierd door Provincie Gelderland en de gemeente Wageningen.

Kijk ook eens op: