Biodiversiteitsplan voor bewoners in het buitengebied van West Maas en Waal

Wilde bijen, vlinders, egels en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Hoe helpt u deze dieren op uw terrein? Wat zijn bijvriendelijke bloemen? Om bewoners op weg te helpen, start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente West Maas en Waal een project voor meer biodiversiteit. Grondeigenaren in het buitengebied van de gemeente West Maas en Waal kunnen gratis advies krijgen om de biodiversiteit op hun terrein te versterken. Dit plan maakt SLG in overleg met de eigenaar.

Biodiversiteitsplan op eigen erf

Advies kan gaan over het creëren van voedsel- en nestgelegenheid voor vogels, egels, vlinders, wilde bijen en insecten. Of zorgen met inheemse struiken, bomen en bloemen voor een langere bloei. Adviseur Femke Wolthaus van SLG maakt in overleg met de eigenaar een biodiversiteitsplan. Zo ontstaat een bloeiend bijenlandschap dat ook voor andere dieren een geschikte leefomgeving biedt. De beplanting en zaaigoed voor inheemse bijenbloemen kunnen bewoners met aantrekkelijke korting aanschaffen.

Vogelbosje aangeplant

Joost Huisman uit Beneden-Leeuwen heeft een biodiversiteitsplan laten maken. Afgelopen weekend heeft hij beplanting ontvangen en direct aangeplant: “Er is een mooi biodiversiteitsplan gemaakt door adviseur Femke. Daarin staat duidelijk waar wat komt te staan. Zelf heb ik eigenlijk te weinig ervaring om zo’n plan te maken. Dus het is super dat we hierin geadviseerd werden. We hebben een vogelbosje met diverse soorten en een gevarieerde haag aangeplant. Ook de steenuilenwerkgroep is langs geweest en hebben een steenuilenkast opgehangen.”

Aanmelden

Heeft u ook interesse in een biodiversiteitsplan? Kijk voor meer informatie en aanmelden op de speciale projectpagina

Ook interessant

Help de akkervogels in de Bommelerwaard met een patrijzenhaag!

Word ook een patrijzenteller en meld je aan voor de online cursus

hoogstamfruit

Doe deze winter mee aan beplantingsactie in Neder-Betuwe

Campagne Bomen voor Koeien 2022

Helmen, vogelbosjes en andere beplantingsacties in Landschapsnieuws

Rossel Collectierassen horen thuis op Achterhoeks erf

Uitdeeldag van succesvolle actie vogelbosjes op de Veluwe

aanplant

Inwoners Terbroek planten streekeigen bomen en struiken voor een mooier buitengebied