Biodiversiteitsplan voor bewoners in het buitengebied van Doetinchem

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Hoe kunt u deze dieren op uw terrein helpen? Wat zijn bijvriendelijke bloemen? Om bewoners op weg te helpen start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente Doetinchem een beplantingsproject voor meer biodiversiteit. Op 4 november 2021 is hierover een informatieavond in Herberg het Onland aan de Rekhemseweg 175 in Doetinchem. Aanvang om 19.00 uur met koffie en thee. Aanmelden voor de infoavond is niet nodig.

Advies voor meer biodiversiteit op eigen terrein

Grondeigenaren in het buitengebied van de gemeente Doetinchem kunnen een gratis advies krijgen om de biodiversiteit op hun terrein te versterken. Dat kan bijvoorbeeld door het creëren van voedsel- en nestgelegenheid voor vogels, vlinders, wilde bijen en insecten. Dat kan met struiken en bomen die zorgen voor een langere bloeiboog of door het inzaaien van bloemen en het ophangen van nestkasten, insectenhotels of plaatsen van een egelkast. Een adviseur van SLG maakt in overleg met de eigenaar een biodiversiteitsplan. Zo kunt u bijdragen aan een bloeiend bijenlandschap dat ook voor andere dieren een geschikte leefomgeving biedt. De beplanting en zaaigoed voor inheemse bijenbloemen kunt u met aantrekkelijke korting aanschaffen. Op een centrale uitdeeldag ontvangen alle deelnemers hun plantmateriaal en (nest)kasten. Het zaaigoed wordt thuis afgeleverd. Heeft u interesse in een biodiversiteitsplan? Dan kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.

Veldbezoek

Geïnteresseerde grondeigenaren kunnen een vrijblijvend en kosteloos gesprek en beplantingsplan krijgen van een adviseur van SLG. Deze vertelt tijdens een bezoek op het erf wat er mogelijk is om de biodiversiteit en het landschap op het terrein te versterken. SLG houdt zich hierbij aan de coronamaatregelen. In overleg met de grondeigenaar wordt een beplantingsplan opgesteld dat past binnen het landschapstype waarin men woont.

Let op. Er is ruimte voor 42 aanmeldingen. Niet alle aanmeldingen zullen in de winter van 2021/2022 kunnen worden bezocht. De helft zal worden doorgeschoven naar het najaar van 2022. Mocht dit uw voorkeur hebben, dan kunt u dit ook aangeven. We zullen zoveel mogelijk rekening houden met uw voorkeur, maar houdt u er rekening mee dat dit mogelijk niet lukt. De bezoeken zullen op volgorde van binnenkomst aanmeldingen worden ingepland of door worden geschoven naar volgend najaar.

Dit project wordt gefinancierd door Provincie Gelderland en de gemeente Doetinchem.

Biodiversiteitsplan voor bewoners in het buitengebied van Doetinchem

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor een erfbezoek met biodiversiteitsplan. De adviseur bespreekt samen met u de wensen voor uw perceel en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan, waarmee tegen een sterk gereduceerde prijs plantmateriaal en evt. zaaigoed kan worden aangeschaft via SLG. De velden met een * zijn verplicht.
  • Meer informatie over de elementen vindt u hier.
  • Aantal m2
  • Geef uw voorkeur aan. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.
  • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Ook interessant

Help vogels en plant een vogelbosje met bessen

Gerrit Zeldenrust uit Haaften uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2021

Informatiedag over ecologisch beheer in Nijkerk op 23 oktober

625 “Appeltjes van Oranje” voor de gemeente Buren

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

veldleeuwerik

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk

Doe mee met Buitengebied Bennekom in het Groen