Biodiversiteitsproject Nijkerk

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Hoe kunt u deze dieren op uw terrein helpen? Wat zijn bijvriendelijke bloemen? Om bewoners op weg te helpen start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente Nijkerk een project voor meer biodiversiteit. Zo worden vijf bijenoases aangelegd verspreid over de gemeente en richten we een Biodiversiteitswerkgroep op, die de bijenoases gaat beheren.

Bijenoases en Werkgroep Biodiversiteit Nijkerk

Heeft u ideeën voor locaties voor bijenoases? Wilt u actief worden in het inrichten en onderhouden van bijenoases in Nijkerk? Heeft u interesse in de op te richten Werkgroep Biodiversiteit? Dan is onderstaand programma wellicht iets voor u! U kunt zich hier alvast aanmelden voor de werkgroep Biodiversiteit Nijkerk.

Programma 2021

Dit project wordt gefinancierd door Provincie Gelderland en de gemeente Nijkerk. IVN Nijkerk is betrokken bij de uitvoering van bepaalde onderdelen.

Kijk ook eens op:

Start project voor meer biodiversiteit in de gemeente Nijkerk

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Hoe kunt u deze dieren op uw terrein helpen? Wat zijn bijvriendelijke bloemen? Om bewoners op weg te helpen start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente Nijkerk een project voor meer biodiversiteit. Bewoners in het buitengebied kunnen zich nu aanmelden voor een biodiversiteitsplan. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Biodiversiteitsplan voor eigen erf

Grondeigenaren in het buitengebied van de gemeente Nijkerk kunnen een gratis advies krijgen om de biodiversiteit op hun terrein te versterken. Dat kan bijvoorbeeld door het creëren van voedsel- en nestgelegenheid voor vogels, vlinders, wilde bijen en insecten. Dat kan met struiken en bomen die zorgen voor een langere bloeiboog of door het inzaaien van bloemen en het ophangen van nestkasten. Een adviseur van SLG maakt in overleg met de eigenaar een biodiversiteitsplan. Zo kunt u bijdragen aan een bloeiend bijenlandschap dat ook voor andere dieren een geschikte leefomgeving biedt. De beplanting en zaaigoed voor inheemse bijenbloemen kunt u met aantrekkelijke korting aanschaffen. Heeft u interesse in een biodiversiteitsplan? Dan kunt zich aanmelden via de website

Kijk op de speciale projectpagina voor meer informatie.

 

Kijk ook eens op: