Doe mee aan cursus biodiversiteit in Hattem

Vanuit Levend Landschap Hattem wordt een cursus over biodiversiteit op eigen erf of in eigen tuin georganiseerd. Veel insecten gaan hard in aantallen achteruit, zoals vlinders en bijen. Tuinen en erven kunnen een goed leefgebied vormen voor deze en andere diersoorten. Deze cursus gaat over het inrichten van erf of tuin ten behoeve van een aantrekkelijke leefomgeving voor dieren. Doe je mee?

De cursus is vol. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Theorie en praktijk

Tijdens de tweedelige cursus krijgen deelnemers ideeën aangereikt om de biodiversiteit in de eigen woonomgeving te verhogen. Hoe kun je zorgen voor voedsel, nest- en schuilgelegenheid voor wilde bijen, vlinders, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren?

Op de theorieavond gaan we na wat verschillende diergroepen nodig hebben. Bijvoorbeeld ecologisch beheer, aanplant van inheemse bomen en struiken en inzaaien. Gedurende de praktijkochtend bekijken we diverse landschapselementen op en om een erf. Welke dieren hebben hier al een geschikte leefomgeving? Met welke maatregelen zou het erf nog meer biodiversiteit kunnen krijgen? Door vlinderstruik, vlier, braam en andere struiken met holle stengels gefaseerd te snoeien, kun je bijvoorbeeld bijdragen aan natuurlijke nestgelegenheid van wilde bijen. Wilt je iets doen voor hommels? Een hoop stenen die je langere tijd laat liggen, is een prima plek voor een hommelnest. Ook allerlei kikkers vinden hier een geschikte schuilplek. Laat je inspireren en ga thuis aan de slag!

Data

De data voor de cursus zijn:

  • Donderdag 5 september 2019:  theorieavond van 19.30 uur tot 21.00 in IJsboerderij IJscowd, Hillsdijk 100 te Hattem
  • Zaterdag 14 september 2019: praktijkochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur op nader te bepalen erf in Hattem.

Meer informatie

Voor meer informatie over de cursus biodiversiteit kun je contact opnemen met Christien van der Zwart van Stichting Landschapsbeheer Gelderland of via 026 35 37 444.
Mocht je meer willen weten over Levend Landschap Hattem, neem dan contact op met Pauliene Mars.

 

Ook interessant

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Berkelland

Doe ook mee met Hellouw in het Groen

Webinar over biodiversiteit in gemeente Harderwijk op 29 april

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Apeldoorn

Online cursus Alles over de Edese landschappen

Biodiversiteitsplan voor bewoners in het buitengebied van West Maas en Waal

Webinar over landschap en biodiversiteit in Heumen op 22 april

Start Leernetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui