Inspiratiebijeenkomst Biodiversiteit op de boomkwekerij (afgelast)

We hebben besloten de inspiratiebijeenkomst Biodiversiteit op de boomkwekerij te annuleren. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kan deze bijeenkomst niet meer in het Fruitpark plaatsvinden.

Op vrijdag 23 oktober om 14:45 uur organiseren we voor boomkwekers een inspiratiebijeenkomst over Biodiversiteit op de boomkwekerij. De locaties zijn Fruitpark Ochten en De Batterijen, twee uitgelezen plekken als het gaat om diversiteit in het landschap. Welkom!
Foto’s: Tree Centre Opheusden

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van Martijn Grievink van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en in afstemming met Tree Centre Opheusden (TCO). Medewerking verlenen onder andere cultuurhistoricus Ferdinand van Hemmen en kwekerij De Batterijen.

Ontstaansgeschiedenis boomkwekerij
Wie iets heeft met de boomkwekerij – en dat hebt u vast en zeker – die weet waarom de bomen zo goed groeien in Neder-Betuwe. Maar hoe zat het nou precies? Wie kan hier beter over vertellen dan cultuurhistoricus Ferdinand van Hemmen. Hij neemt u mee naar de ontstaansgeschiedenis van de boomkwekerijen in dit gebied.

Biodiversiteit anno 2020
Martijn Grievink van SLG informeert u daarna over de initiatieven die er in Neder-Betuwe zijn op het gebied van biodiversiteit waaronder gratis biodiversiteitsplannen voor boomkwekers. Aansluitend wordt door een deskundige ervaringen gedeeld met functionele agrobiodiversiteit bij boomtelers.

Na deze presentaties in het Fruitpark Ochten steken we de weg over en gaan we naar De Batterijen om meer te zien van de al genomen maatregelen voor versterking van de biodiversiteit.

Deze bijeenkomst is een vervolg op wat is besproken tijdens de ledenvergadering van TCO in het najaar van 2019. Martijn Grievink van SLG en Eric Stuurbrink van De Batterijen gaven toen informatie over versterking van biodiversiteit op de boomkwekerij.

Het programma
14:45 uur Ontvangst bij Fruitpark Ochten
15:00 uur Welkom door SLG/TCO
15:05 uur Ferdinand van Hemmen over de ontstaansgeschiedenis van de boomkwekerijen
15:30 uur Martijn Grievink van SLG over biodiversiteit en lopende initiatieven
15:40 uur Functionele agrobiodiversiteit door WUR
16:00 uur Pauze
16:10- Rondleiding over kwekerij De Batterijen met toelichting door directeur Eric Stuurbrink
17:00 uur

Na afloop kunnen de kwekers zich bij SLG aanmelden voor gratis biodiversiteitsplannen vanuit het Biodiversiteitproject Neder-Betuwe.

 

Ook interessant

Bewoners Heerde gaan biodiversiteit versterken

Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Sinderen

Informatieavond biodiversiteit gemeente Buren

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Ambassadeurs voor biodiversiteit gezocht!

Schoolkinderen zaaien bloemen in voor wilde bijen en vlinders