Bijenavond in Twello: Geef de bij een bloemetje

wormkruidbij_Peter Eekelder

Bijen hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van tuin- en erfeigenaren gebruiken. Dat geldt zowel voor honingbijen als voor wilde bijen. Hulp is mogelijk in de vorm van aanplant van bijenplanten, het zaaien van bijen-bloemenzaad of door het plaatsen van een bijenhotel. Om bewoners op weg te helpen organiseren Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG), Imkersvereniging Voorst en gemeente Voorst een Bijenavond op woensdag 8 november in Brasserie Restaurant Korderijnk, Stationsstraat 31, 7391 EH in Twello. Aanmelden voor deze informatieavond is niet nodig. De Bijenavond start om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar, de toegang is gratis. Aanwezigen ontvangen een zakje bijen-bloemenzaad om in eigen tuin te zaaien. Wethouder Arjen Lagerweij zal de avond openen.

Programma Bijenavond 8 november

Tijdens deze avond krijgt u allerlei tips om zelf meer te doen voor bijen. Hierbij kunt u denken aan het vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid. Imkerij Voorst vertelt u over de leefwijze van honingbijen en over de inzet van Imkersvereniging Voorst. SLG neemt u mee in de wonderlijke wereld van wilde bijen, wist u bijvoorbeeld dat in Nederland meer dan 350 soorten wilde bijen leven? U krijgt informatie over hoe u met beplanting, beheer en inzaaien kunt bijdragen aan een bloeiend bijenlandschap. En hoe u meer nestgelegenheid kunt creëren onder andere door het maken van bijenhotels.

Workshop bijenhotels maken op 9 december

De workshop bijenhotels maken is vol. U kunt zich hiervoor helaas niet meer aanmelden. 

Vanuit dit project wordt eveneens een ‘workshop bijenhotels maken’ georganiseerd. Deze workshop vindt plaats op zaterdagmiddag 9 december vanaf 14.00 uur. Onder begeleiding van SLG en Imkersvereniging Voorst maakt u een eigen bijenhotel van 30 bij 30 cm groot. Opgevuld met hout, riet en leem kan dit bijenhotel nestgelegenheid bieden aan verschillende soorten bijen. Leuk om thuis van dichtbij te kunnen bekijken!

Dit project wordt financieel mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland en gemeente Voorst.

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Bewoners Heerde gaan biodiversiteit versterken

Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Sinderen

Informatieavond biodiversiteit gemeente Buren

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Ambassadeurs voor biodiversiteit gezocht!