Bewoners welkom op uitwerkavond Levend Landschap Brakel

Gelderse werkdag 2015 wilgen knotten

Een moestuin voor kinderen, opknappen van knotbomen, bloemrijke bermen en nestkasten voor steenuilen. Dat zijn enkele van de ruim twintig ideeën die bewoners uit Brakel inbrachten op de ideeënavond Levend Landschap Brakel op 17 oktober jl. Tijdens deze eerste bewonersavond hebben belangstellenden allerlei wensen en ideeën aangedragen om Brakel en omgeving nog mooier en aantrekkelijker te maken. De volgende stap is om de ideeën verder uit te werken om deze vervolgens daadwerkelijk uit te voeren. Op maandag 21 november is hiervoor een uitwerkavond in het wooncomplex Wilhelminahof, Wilhelminalaan 13 in Brakel. Aanvang is om 20.00 uur. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.45 uur. Gemeente Zaltbommel, Dorpsraad Brakel, Natuurwacht Bommelerwaard en Stichting Landschapsbeheer Gelderland nodigen jong en oud uit osteenuil_Heerdem mee te doen. Iedereen is van harte welkom! U kunt zich van te voren aanmelden door een e-mail te sturen naar Saskia Bemer.

Tijdens deze avond bespreken we de acties die nodig zijn om tot uitvoering te komen en gaan we de ideeën per thema verder uitwerken. Op deze avond ontstaan vaak werkgroepjes die met elkaar aan de slag gaan om een idee uit te voeren. Bekijk hier de uitnodiging voor de uitwerkavond en ideeënlijst. Lijkt het u ook leuk om zich in te zetten voor één van deze ideeën of heeft u zelf een idee waar u mee aan de slag wilt? Dan bent u van harte welkom op deze avond.

Levend Landschap Brakel

BeeldmerkLevendLandschap_RGB_defBrakel heeft een aantrekkelijk buitengebied. Om de waarden in het buitengebied verder te versterken en beter (be)leefbaar te maken voor bewoners start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in samenwerking met de Dorpsraad Brakel en met hulp van Natuurwacht Bommelerwaard het project Levend Landschap Brakel. Levend Landschap is een interactief proces, waarin bewoners hun wensen en ideeën voor het landschap naar voren kunnen brengen. Met uw inzet en medewerking kunnen we een uitvoeringsprogramma opstellen voor Brakel. Gemeente Zaltbommel en SLG ondersteunen graag bij de uitwerking en uitvoering hiervan. Samen zetten we ons in voor een aantrekkelijker dorp!

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Freek Aalbers van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, telefoon 026-3537444 of met Marjolein Pijl van de Dorpsraad Brakel, telefoon 06-21864606.

Ook interessant

Bewoners welkom op ideeënavond Levend Landschap Wichmond

Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Middelste bonte specht

Maar liefst 4 verschillende spechtsoorten ontdekt op Landgoed Vosbergen

Online cursus Alles over de Edese landschappen

Bewoners welkom op digitale startavond Klompenpad Aalst

beeldmerk levend landschap

Bewoners dragen bij aan een levend landschap rond Gendt en Doornenburg

Doe mee met Loarns Landschap

Doe mee met Levend Landschap Ophemert