Bewoners welkom op startavond Klompenpad Posterenk-Bussloo

Loopt u ook graag een blokje om in uw eigen omgeving? Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in de omgeving van Posterenk en Bussloo? Kom dan naar de startavond op donderdag 21 november. Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente Voorst willen samen met bewoners en partijen in het gebied een wandelroute realiseren, die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. De avond begint om 20.00 uur in de Wilpermolen, Molenallee 12 in Posterenk. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.30 uur.

Klompenpaden in Gelderland

In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels 119 Klompenpaden ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk dwars door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans voor de lokale economie.

Startavond

Op de startavond wordt het project toegelicht. Iedereen krijgt de kans om zijn kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en ideeën voor de route aan te dragen. Op kaarten kunt u aangeven welke plekjes de moeite waard zijn om te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen.
Op de startavond kunt u zich aanmelden voor de werkgroep, bestaande uit bewoners en SLG. De werkgroep gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Het Klompenpad wordt mede mogelijk door de gemeente Voorst en de provincie Gelderland.

Meer informatie

Voor vragen over deze avond kunt u terecht bij Christien van der Zwart van SLG, telefoon 026-3537444/06-15670475.

Kijk ook op www.klompenpaden.nl of onze Facebookpagina.

Ook interessant

Bewoners welkom op startavond Klompenpad Elden

Opening 100ste Gelderse Klompenpad in Alphen aan de Maas

Klompenpad

Eerste Klompenpad in gemeente Montferland is open vanaf 2 juli

Zoemende boomgaarden en 100ste Gelderse Klompenpad in Landschapsnieuws

Samen met het waterschap realiseren we mooie dingen

Bewoners welkom op digitale informatieavond Klompenpad Harfsen

Bewoners welkom op digitale startavond Klompenpad Arnhem west

Startavond Klompenpad Empe en Tonden