Bewoners welkom op ideeënavond Levend Landschap Groessen

Meer bloemrijke bermen, het terugbrengen van hoogstamfruit, het verbeteren van leefgebied voor vogels of jeugd betrekken bij de geplande wadi? Heeft u ideeën voor een mooier landschappelijk Groessen? Kom dan naar de ideeënavond Levend Landschap Groessen op woensdag 8 maart 2017. Dorpsraad Groessen nodigt alle inwoners van Groessen uit voor een bewonersavond over landschap, ecologie en cultuurhistorie. De bewonersavond begint om 19.00 uur in het dorpshuis, Sint Isidorusplein 4 in Groessen. Aanmelden is niet nodig. Koffie en thee staan klaar.

Gerard Derksen, voorzitter van Dorpsraad Groessen maakt zich zorgen om zijn dorp. “We kunnen er niet om heen. Het landschap in ons mooie dorp verandert. De Betuwelijn is daar maar één voorbeeld van. Land- en tuinbouw verdwijnen steeds meer en worden ingeruild voor woningen. Veel paardenliefhebbers hebben Groessen gevonden. In de loop van de jaren zijn veel bomen verdwenen. En dan hebben we het nog niet over de invloed die de A15 straks op ons natuur- en cultuurgebied zal hebben”, aldus Derksen.

De Dorpsraad Groessen heeft zich de vraag gesteld hoe ze haar buitengebied kan behouden, uitbreiden en verfraaien. Ze nodigt jong en oud uit om deel te nemen aan deze ideeënavond Levend Landschap. “Help en beslis mee hoe Groessen er in de toekomst uit gaat zien. Verwacht een interactieve avond waar uw inbreng verwacht wordt. Kijk om u heen. Wat zou u willen veranderen of toevoegen? De op 8 maart verzamelde ideeën en plannen worden vervolgens op 12 april verder uitgewerkt. En let u er vooral op. We praten dan niet alleen, maar gaan ook met z’n allen de handen uit de mouwen steken”, zegt Gerard Derksen.

De organisatie van deze avond is in handen van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Dorpsraad Groessen. SLG heeft een ruime ervaring met vergelijkbare projecten. Gemeente Duiven en Provincie Gelderland ondersteunen dit initiatief.

Kijk voor meer informatie over Levend Landschap.