Bewoners Lintelo planten bomen en struiken voor een mooier buitengebied

Bewoners uit Lintelo planten binnenkort struiken en bomen voor een mooier buitengebied. Zij doen mee aan ‘Lintelo in het Groen’, een beplantingsproject dat voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt georganiseerd door ons en Lintelo’s Belang  in samenwerking met de gemeente Aalten en de SAAP. De uitdeeldag van het plantmateriaal vindt plaats op zaterdag 27 februari. Veertien deelnemers ontvangen dan hun beplanting. Zij planten inheemse struiken zoals sleedoorn, meidoorn, hazelaar en Gelderse roos en ook knotbomen, laanbomen en hoogstamfruitbomen op hun erf.

In januari was er een inloopmiddag georganiseerd waarbij bewoners uit Lintelo een eigen ontwerp op tafel konden leggen. Samen met een van onze adviseur sis een individueel beplantingsplan gemaakt dat past bij het landschap. Via deze actie worden de erven verfraaid met streekeigen beplanting, zoals een enkele boom, elzensingel, haag, hoogstamboomgaard of combinatie van mogelijkheden. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap rondom Lintelo, maar ook flora en fauna profiteren hiervan volop. Bewoners konden gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden.

De uitvoering van het project ‘Lintelo in het Groen’ was in onze handen. We hebben hierbij nauw samen gewerkt met Lintelo’s Belang. Bijzonder in dit project was de actieve inbreng van bewoners over hun wensen voor het eigen erf. Samen maken we het landschap rondom Lintelo nog aantrekkelijker.

Meer informatie: projectleider Erik van Eek