Bewoners Epe en Oene planten bomen en struiken voor een mooier buitengebied

Bewoners uit het buitengebied van Epe en Oene planten binnenkort bijna 20.000 struiken en ruim 400 bomen voor een mooier buitengebied. Zij doen mee aan het landschapsversterkingsproject Epe-Oene van de gemeente Epe en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). De uitdeeldag van het plantmateriaal vindt plaats op zaterdag 2 maart 2019.

Hazelaar en hoogstamfruit

Ruim 40 bewoners doen mee. Zij planten bijna 20.000 struiken zoals sleedoorn, meidoorn, hazelaar en Gelderse roos en ook nog eens 50 knotbomen, 265 laanbomen en 115 hoogstamfruitbomen op hun terrein. De uitdeeldag begint om 9.15 uur. Wethouder J. Aalbers deelt de eerste boom uit op het terrein van J.L. Pannekoek Emst B.V. aan de Stationsweg 73 in Emst.

Inrichtingsplan

De uitvoering van dit project is in handen van SLG. Alle deelnemers aan het project zijn door een adviseur van SLG bezocht. Voor ieder terrein is een inrichtingsplan gemaakt dat past binnen het landschapstype van de bewoners. Via deze actie worden de erven en kavelgrenzen verfraaid met streekeigen beplanting, zoals een elzensingel, struikenrij, haag, hoogstamboomgaard of combinatie van mogelijkheden. Door aanplant van streekeigen soorten wordt een terrein weer aantrekkelijk voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt een erf meerwaarde wanneer er inheemse soorten staan. Bewoners konden gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden. Na het ophalen gaan bewoners aan de slag met het planten.

Het project ‘Landschapsversterking Epe-Oene’ wordt mede gefinancierd vanuit de provincie Gelderland.

Ook interessant

hoogstamfruit

Help mee en zet Neder-Betuwe in het groen

Veenhuizerveld

Gebiedsproces Veenhuizerveld

Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Doe mee aan de actie Houd de Bongerd Hoog in West Betuwe!

Meer hoogstamboomgaarden in West Betuwe

Doe ook mee met Hellouw in het Groen

Biodiversiteitsplan voor bewoners in het buitengebied van West Maas en Waal

Webinar over landschap en biodiversiteit in Heumen op 22 april