Bewoners bedenken ruim dertig ideeën voor een mooier Winssen

boomgaard Winssen

Nestkasten ophangen in de dorpsboomgaard, een wandelroute door de uiterwaarden en over de oeverwal, een nieuwe haag bij het Kerkpad. Dat zijn enkele van de ruim dertig bewonersideeën voor een mooier landschap rondom Winssen. Op de ideeënavond Levend Landschap Winssen op 21 september hebben bewoners hun wensen en ideeën voor het landschap op papier gezet. Bekijk hier de complete ideeënlijst.

Bewonersavond 12 oktober

U bent van harte welkom op de tweede bewonersavond op woensdag 12 oktober om 20.00 uur in ontmoetingscentrum De Paulus in Winssen. Op deze avond gaan we de ideeën met elkaar verder uitwerken en worden werkgroepen gevormd die daarna aan de slag gaan met de daadwerkelijke uitvoering. We zoeken nog inwoners die mee wil helpen met de uitvoering van één of meer ideeën. Heeft u de eerste avond gemist en staat er een idee tussen waar u zich ook graag voor wilt inzetten? Of heeft u zelf een idee waar u mee aan de slag wilt? Dan horen wij dit graag! U kunt dit voor 10 oktober doorgeven aan Saskia Bemer.

Levend Landschap Winssen

Winssen heeft een aantrekkelijk buitengebied en een mooie groene kern. Om de waarden van het buitengebied en deze kern verder te versterken en beter beleefbaar te maken voor bewoners is het project Levend Landschap Winssen gestart. Dit is een samenwerking tussen de Hoogstambrigade Winssen, die zich inzet voor het behoud van Dorpsboomgaard ’t Groene Hart bij de St. Antonius van Padua kerk in Winssen, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Beuningen. Levend Landschap is een interactief proces, waarin bewoners hun wensen en ideeën voor het landschap naar voren kunnen brengen en mee aan de slag gaan. Jong en oud is van harte welkom om mee te denken. Doet u mee?

Bent u niet in de gelegenheid om naar de bewonersavond op 12 oktober te komen, maar heeft u wel een idee waar u mee aan de slag wilt? Dan kunt u contact opnemen met Saskia Bemer van SLG.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland.

Ook interessant

Bewoners welkom op ideeënavond Levend Landschap Zwolle

Inwoners bedenken ideeën voor Levend Landschap Rietmolen

Bewoners welkom op ideeënavond Levend Landschap Wichmond

Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Middelste bonte specht

Maar liefst 4 verschillende spechtsoorten ontdekt op Landgoed Vosbergen

Online cursus Alles over de Edese landschappen

Bewoners welkom op digitale startavond Klompenpad Aalst

beeldmerk levend landschap

Levend Landschap: Inwoners Doornenburg, Gendt en Hulhuizen nu aan zet!