Bewoners bedenken meer dan veertig ideeën voor een mooier Harskamp

Het herstellen van de seintoren, de luchtwachttoren, de korenschuur en de schaapskooi, het aanleggen van bloemrijke bermen, het onderhouden van het heideveld voor de nachtzwaluw en de veldleeuwerik en het organiseren van natuurwandelingen voor schoolkinderen. Dat zijn enkele van de ruim veertig ideeën die bewoners op de ideeënavond Levend Landschap Harskamp naar voren hebben gebracht. Tijdens deze avond zijn door alle aanwezigen veel leuke ideeën genoemd op het gebied van landschap, ecologie, streekgeschiedenis, toegankelijkheid en jeugdeducatie. Het dorp wil graag aan de slag met het uitvoeren van deze ideeën. De eerste stap daarin is de uitwerkavond op dinsdag 21 februari. Harskamps Belang, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en gemeente Ede nodigen jong en oud uit om mee te doen. Iedereen is van harte welkom!

Datum: Dinsdag 21 februari 2017
Tijd: 20.00 uur tot uiterlijk 22.00 uur
Locatie: Dorpscentrum De Nieuwe Spil, Molenweg 8, Harskamp

Ideeënlijst

Tijdens deze avond bespreken we de acties die nodig zijn om tot uitvoering te komen en gaan we de ideeën per thema verder uitwerken. Op deze avond ontstaan vaak werkgroepjes die met elkaar aan de slag gaan om een idee uit te voeren. Bekijk de ideeënlijst Levend Landschap Harskamp. Lijkt het u ook leuk om zich in te zetten voor één van deze ideeën? Dan bent u van harte welkom op deze avond. U kunt zich van te voren aanmelden door een e-mail te sturen naar Freek Aalbers van Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

Met uw inzet en medewerking kunnen we een uitvoeringsprogramma opstellen voor Harskamp. Gemeente Ede en Stichting Landschapsbeheer Gelderland ondersteunen graag bij de uitwerking en uitvoering hiervan. Samen zetten we ons in voor een aantrekkelijker dorp!

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Freek Aalbers van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, telefoon 026-3537444 of met Anton Brobbel Dorsman van Harskamps Belang.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland.

Bekijk de uitzending van Omroep Ede

 

Ook interessant

Bewoners welkom op ideeënavond Levend Landschap Zwolle

Inwoners bedenken ideeën voor Levend Landschap Rietmolen

Bewoners welkom op ideeënavond Levend Landschap Wichmond

Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Middelste bonte specht

Maar liefst 4 verschillende spechtsoorten ontdekt op Landgoed Vosbergen

Online cursus Alles over de Edese landschappen

Bewoners welkom op digitale startavond Klompenpad Aalst

beeldmerk levend landschap

Levend Landschap: Inwoners Doornenburg, Gendt en Hulhuizen nu aan zet!