Beplantingsproject Duiven

Behalve in Groessen en Loo kunnen ook bewoners van andere delen van het buitengebied van Duiven ook in 2018 weer mee doen met een beplantingsproject. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gaat op verzoek van de gemeente Duiven boeren, burgers en buitenlui informeren over de mogelijkheden om inheemse bomen en struiken aan te planten op hun erf. Ook buiten het erf kunnen landschapselementen als singels, houtwallen en poelen worden aangelegd. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap, maar ook flora en fauna profiteren hiervan volop.

Werkwijze

Voor dit beplantingsproject worden de inwoners van het buitengebied van Duiven in de gelegenheid gesteld om met subsidie inheemse bomen en struiken te planten op eigen terrein. Tijdens een speciale informatieavond (datum wordt nog bekend gemaakt) vertelt Stichting Landschapsbeheer Gelderland meer over streekeigen beplanting en de meerwaarde van een landschappelijk verantwoord ingericht erf.

Groenspreekuur

Na de informatieavond wordt er een Groenspreekuur (datum wordt nog bekend gemaakt) georganiseerd, waarop grondeigenaren hun individuele beplantingswensen kunnen voorleggen aan de adviseur van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor hun grond.
Op basis van alle individuele beplantingsplannen wordt een gezamenlijke bestelling gedaan. In de winter 2108/2019 ontvangen de deelnemers op een feestelijke plantdag hun bomen en struiken. De combinatie van gezamenlijke inkoop en de subsidie maakt dat de eigen bijdrage beperkt kan blijven.

Voorbereiden

Voor het Groenspreekuur met onze adviseur kunt u zich voorbereiden door uw eigen wensen op papier te zetten. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld voor het beplantingsproject Duiven:
– Bekijk de handreiking Beplantingsproject Duiven waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten.
– Gebruik hierbij het schetspapier.
– Gebruik deze fruitlijst als u op zandgrond woont. Woont u op kleigrond, gebruik dan deze fruitlijst.

Na de plantdag zal het buitengebied van de gemeente landschappelijk zichtbaar versterkt en verfraaid zijn.

Aanmelden

Heeft u belangstelling voor het beplantingsproject Duiven in het Groen? U kunt zich vanaf 3 mei 2018 weer aanmelden.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Doe als Leonoor uit Dodewaard en plant fruitbomen en struiken voor bijen en vogels!

Biodiversiteitsimpuls Hattem