Ben jij onze vrijwillige Gelderland coördinator voor de campagne Meer Bomen Nu?

Meer Bomen Nu organiseert vanaf 26 september tot 31 maart de tweede editie van de Meer Bomen Nu (MBN) campagne. Dit is een landelijke campagne waarbij heel Nederland kan helpen om overdadige of ongewenste zaailingen te verzamelen in natuurgebieden en deze bij boeren en burgers uit te planten. Dit is een hele logische maar toch innovatieve, goedkope en sociale manier om Nederland sneller te vergroenen.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) heeft dezelfde doelen als Meer Bomen Nu: meer bomen en struiken voor landschap, klimaat en biodiversiteit. We gaan dus samenwerken. SLG helpt MBN om het doel te bereiken. Meer informatie over de campagne vind je op Meer Bomen Nu.

Heb jij een groen hart?

We zoeken per direct en voor de duur van een half jaar een enthousiaste vrijwilliger, die als regiocoördinator Gelderland vraag en aanbod van bomen op elkaar afstemt, samen met SLG zorgt voor voorlichting over de MBN methode aan de vrijwilligersgroepen, de online Bomenplanner van Meer Bomen Nu goed in de gaten houdt, nieuwe netwerken zoekt, verbindingen legt en het leuk vindt om vrijwilligers praktisch op weg te helpen. We gaan er vanuit dat je ongeveer 20 uren per week beschikbaar bent en deze 20 uren redelijk flexibel over de week kunt inzetten. Je wordt professioneel ondersteund door SLG en hebt zodoende het hele netwerk van SLG tot je beschikking en schakelt tevens met het landelijk team van MBN.

We zoeken hiervoor iemand met een groen hart, een basiskennis van inheemse bomen en struiken, een handige doener en regelaar met goede communicatieve vaardigheden. Een rijbewijs voor auto en aanhanger is vereist en je moet de beschikking hebben over een auto. Gezien de reisafstanden binnen de provincie Gelderland is een woonplaats centraal in Gelderland wenselijk.

We bieden:

We bieden een vrijwilligerscontract bij SLG. Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding en bent verzekerd tegen aansprakelijkheid en voor ongevallen. We stellen een smartphone en een laptop beschikbaar voor de duur van de vrijwilligersklus.

Interesse?

Als je geïnteresseerd bent in deze vrijwilligersvacature kun je je interesse kenbaar maken door een email te sturen naar s.nijhuis@landschapsbeheergelderland.nl ter attentie van Sander Nijhuis. We verzoeken je dan om daarbij je motivatie te verwoorden en je CV bij te voegen. Dit kan tot uiterlijk maandag 18 oktober. In deze week (week 42) vinden de gesprekken voor nader kennismaken plaats (donderdagochtend 21 oktober en vrijdagochtend 22 oktober). In week 43 starten de werkzaamheden zo mogelijk al.

Ook interessant

Open dag bij Bosbrigade Nunspeet op 30 oktober

Gerrit Zeldenrust uit Haaften uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2021

Informatiedag over ecologisch beheer in Nijkerk op 23 oktober

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

veldleeuwerik

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk

Bewoners welkom op startavond Klompenpad Elden