Veel belangstelling start Zwerfafvalbrigade Wekerom

De Klompenzaal van het Kulturhus in Wekerom zat helemaal vol toen wethouder Willemien Vreugdenhil afgelopen vrijdag het startschot gaf voor de eerste Zwerfafvalbrigade in de gemeente Ede. De Zwerfafvalbrigade is een onderdeel van de samenwerking tussen Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente om zwerfafval nog beter aan te pakken.

Na enkele toespraakjes gingen de vrijwilligers vol energie aan de slag. In twee groepen zochten ze bospaden en bermen rond Wekerom af op zoek naar zwerfafval. Dat bleek wel nodig te zijn. In totaal ruimden ze vier grote blauwe vuilniszakken vol rotzooi op in een uur tijd! Onderweg werd ook duidelijk dat er in greppels en sloten nog veel meer lag, maar door de begroeiing was het vaak onzichtbaar. Reden genoeg om in het najaar als de planten en struiken kaal zijn opnieuw in actie te komen.

Toen de vrijwilligers rond 18.00 uur terug kwamen bij het Kulturhus, had iedereen dan ook een voldaan gevoel: samen in weinig tijd een heleboel rommel opgeruimd en het was nog leuk ook! Precies wat het project ‘Samen Zwerfafvalbrigades oprichten’ van SLG beoogt.

Ook interessant

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Berkelland

Vrijwilligers gezocht voor onderzoek naar graasdruk op de Veluwe

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Apeldoorn

Online cursus Alles over de Edese landschappen

Landschapswerk steeds diverser in Jaarbericht 2020

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Heumen

Wandelaars ontdekken de Klompenpaden

Start van het Gelderse weidevogelseizoen door vondst eerste kievitsei in Gelderland