Steenuilenwerkgroep Maas en Waal

Het werk van de steenuilenwerkgroep bestaat uit het produceren en ophangen van nestkasten. Al vroeg in het jaar wordt door middel van het afspelen van de territorium-roep van de steenuil gekeken (geluisterd eigenlijk) of er een steenuil antwoord geeft. Dit wijst er dan op dat er sprake is van een territorium en dat er een mogelijk broedplaats is/komt. Zo eind mei begin juni worden de kasten bezocht en gekeken of er in de kast gebroed wordt. In het najaar worden alle kasten nogmaals bezocht, eventueel schoon gemaakt en van nieuw strooisel voorzien, zodat de kasten weer klaar zijn voor het nieuwe seizoen.

steenuilenwerkgroep_Maas_en_Waal_kleinDe kleine vrijwilligerswerkgroep bestaande uit Antoon van de Heuvel en Eric Janssen houdt zich al enkele jaren zelfstandig bezig met het ophangen en onderhouden van steenuilkasten in de gemeenten Druten en West Maas en Waal. Zo heeft zij al enkele tientallen kasten onder haar hoede.

Dankzij SLG konden onlangs elf nieuwe kasten worden aangeschaft. “Opvallend is hoeveel mensen positief reageren als we vragen of er een steenuilenkast geplaatst  mag worden”, aldus Antoon en Eric. “We hopen met deze relatief eenvoudige actie de Steenuil een steuntje in de rug te geven zodat dit uiltje nog lang een fraai onderdeel kan blijven van ons mooie rivierenlandschap.”

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Steenuilenwerkgroep Maas en Waal en deelnemen aan hun activiteiten, dan kunt u contact opnemen met de coördinator:

Naam: Dhr. A. van de Heuvel
Telefoon: 0487-591665
E-mail: Dhr. A. van de Heuvel

De groep is werkzaam in de gemeente West Maas en Waal en in de gemeente Druten.