Kruidenhof te Mallum

Een landschapsbeheergroep is actief met het beheer van kleine landschapselementen in het buitengebied. Vaak zijn dit hagen, knotbomen, struwelen en bomen(lanen). Deze kunnen op het terrein van de gemeente, het waterschap of een particuliere eigenaar liggen. Soms heeft een groep een eigen gebied in beheer of eigendom. Er wordt voornamelijk in het winterseizoen gewerkt. De meeste groepen komen op zaterdag(ochtend) bij elkaar, maar soms is de werkdag een doordeweekse dag. Lekker buiten werken, samen aan de slag en even het hoofd leeg maken zijn termen die passen bij dit vrijwilligerswerk.

kruidenhof_MallumDe Kruidenhof te Mallum (opp.7000 m² ) is gelegen op een unieke plek, tussen twee armen van de Berkel, naast de Mallumse Molen.

De tuin wordt beheerd en onderhouden door een groep van ruim 45 enthousiaste vrijwilligers. Mensen met een geestelijke beperking, leerlingen van een praktijkschool en van de justitionele jeugdinrichting in Rekken verlenen hierbij assistentie.
kruidenhof_Mallum_2De werkzaamheden zijn: alle normale tuinwerkzaamheden, als planten, wieden, schoffelen, harken, enz. Verder ontvangst van de bezoekers in de tuin en op het terras,waar thee of koffie gedronken kan worden. Ook worden rondleidingen verzorgd. In oprichting is een werkgroep die voor en met leerlingen van het basisonderwijs een leuke en leerzame dag wil gaan organiseren. Kortom: een grote variatie aan werkzaamheden!

De tuin is voor bezoekers geopend van mei tot oktober, alle middagen behalve maandag. Gedurende het seizoen wordt er eenmaal per maand een bijzondere activiteit georganiseerd ( High Tea, poëzie in de tuin, bloemschikken, enz.)
Het tuinwerk gebeurt op dinsdagmorgen, woensdagmiddag en donderdagmiddag. In ieder geval tijdens het seizoen, maar afhankelijk van het weer ook in de andere maanden, behalve december en januari.

Meer informatie

Als u vrijwilliger van de Kruidenhof wilt worden, komt u dan eens in onze tuin kijken! Aanmelden als vrijwilliger kunt u via ons secretariaat met een e-mail naar kruidenhof-te-mallum@hotmail.com of telefonisch 0544 462198. Of via onze website www.kruidenhof-te-mallum.nl.


U bent van harte welkom!!  

kaart