Historische Tuinderij de Lentse Warmoezenier

Een landschapsbeheergroep is actief met het beheer van kleine landschapselementen in het buitengebied. Vaak zijn dit hagen, knotbomen, struwelen en bomen(lanen). Deze kunnen op het terrein van de gemeente, het waterschap of een particuliere eigenaar liggen. Soms heeft een groep een eigen gebied in beheer of eigendom. Er wordt voornamelijk in het winterseizoen gewerkt. De meeste groepen komen op zaterdag(ochtend) bij elkaar, maar soms is de werkdag een doordeweekse dag. Lekker buiten werken, samen aan de slag en even het hoofd leeg maken zijn termen die passen bij dit vrijwilligerswerk.

Warmoes
In Lent, Nijmegen Noord, ligt een bijzonder stukje groen; Warmoes – Historische Tuinderij Lent. Hier telen we groente en fruit zoals de ‘warmoezeniers’ vroeger ook deden. Er is veel variatie in rassen en soorten. We hebben een unieke hoogstamboomgaard met bijzondere oude appel-, peren-, kersen- en pruimenrassen, zoals ‘Sijden Hemdje’, ‘Lentsche Roode’ en ‘Sterappel’. Daarnaast hebben we zgn. kleinfruit (aardbeien, verschillende soorten bessen, frambozen en bramen), vele soorten groenten en eieren. We verkopen onze producten in ons winkeltje en tijdens speciale activiteiten.

Kijk op onze facebookpagina voor activiteiten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze werkgroep en deelnemen aan hun activiteiten, dan kunt u per email contact opnemen met de coördinator.

Email: Mevr. M. van Loon

De groep is werkzaam in de gemeente Nijmegen.