Vrijwilligersgroep Landgoed Huis Sevenaer

Het organiseren van het onderhoud van particuliere landgoederen is een grote uitdaging. Via de oprichting van Landgoed- en Buitenplaatswerkgroepen hopen we een duurzame manier van instandhouding van het karakteristieke landschap op landgoederen te ontwikkelen. Samen met landgoedeigenaren zetten we werkgroepen op waarvan de vrijwilligers het landschapsonderhoud aanpakken.

Landgoed Huis Sevenaer is een historische kasteelboerderij met een ecologisch beheerd bospark en een biologisch gemengd bedrijf met akkerbouw, tuinbouw en veeteelt. Het landgoed zou niet bestaan zonder het (groen-)beheer van haar vrijwilligers. De groeiende vrijwilligersorganisatie doet de werkzaamheden die anders zouden blijven liggen, maar die juist ook voor de ecologie erg waardevol zijn. De werkzaamheden zijn gevarieerd en kunnen zowel grovere (snoei-)klussen als het fijnere (tuin-) werk betreffen in de boomgaarden, het bospark, de ommuurde tuin Deelhoven of de oude rozentuin. De seizoenen en het weer zijn bepalend voor het werk dat gedaan moet worden. In de winter is er ook in het weekend werk met de verzorging van de dieren op stal.deelhoveniers4

Op maandag, donderdag en vrijdag en op de 1e zaterdag van de maand zijn we met de
vrijwilligersorganisatie aan het werk op het Landgoed. Op de zaterdagen werken we samen met A Rocha werkgroep Gelderse Poort. Vrijwilligers krijgen geen vergoeding. Wel organiseren we (minimaal) twee keer per jaar een gezellig moment, cursus of excursie om elkaar (beter) te leren kennen of wat bij te leren. Om de vrijwilligersorganisatie te professionaliseren en te structureren hebben we een vrijwilligershandboek ontwikkeld. Dit is de leidraad voor onze werkzaamheden en werkwijzen.

Meld je aan als vrijwilliger!

Wil je meebouwen aan een duurzame en groene toekomst voor Landgoed Huis Sevenaer? Heb je zin en tijd om af en toe je handen uit de mouwen te steken? Meld je dan nu aan! Na een kennismaking bekijken we dan in overleg wanneer je aan de slag kunt.

Email coördinator: Dhr. E. Grob
Of kijk op de website www.huissevenaer.com

 

deelhoveniers deelhoveniers2