Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

veldleeuwerik

Kent u nog het geluid van de veldleeuwerik? Heeft u wel eens een patrijs gezien? Het rood van de kneu en het geel van de geelgors zien we steeds minder vaak. Deze akkervogels zijn er nog wel, maar ze hebben het moeilijk. Het verdwijnen van kleine landschapselementen en het gebrek aan wintervoedsel spelen hierbij een belangrijke rol. U kunt de akkervogels een handje helpen in een nieuw op te richten Akkervogelwerkgroep. De Natuurwacht Bommelerwaard, gemeente Zaltbommel, gemeente Maasdriel & Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseren daarom op donderdag 7 oktober een informatieavond. U leert meer over akkervogels en hoort wat u kan betekenen in de Akkervogelwerkgroep. Het plezier van het zien van deze bijzondere soorten is groot! De informatieavond start om 19.30 uur met koffie en thee en vindt plaats bij Boerengolf Hedel, Achterdijk 57 in Hedel. Aanmelden voor de informatieavond kan via onderstaand aanmeldformulier.

Informatieavond 7 oktober

De Akkervogelwerkgroep wil het leefgebied van akkervogels uitbreiden door aanplant van houtsingels en het inzaaien van kruidenrijke randen door vrijwilligers. Op de informatieavond wordt het project toegelicht. Ook wordt verteld welke verschillende akkervogels er zijn en wat zij nodig hebben om te overleven. Afgelopen voorjaar heeft de Agrarische Natuurvereniging De Capreton op het eiland van Nederhemert al verschillende akkerranden ingezaaid met bloemenmengsels voor de akkervogels. Deze avond bekijken we samen op een kaart welke andere locaties in aanmerking kunnen komen om maatregelen te nemen. Alle aanwezigen krijgen hier de gelegenheid om ideeën hiervoor aan te dragen. Een werkgroep (waarvoor men zich ook op deze avond kan aanmelden) gaat vervolgens aan de slag met deze input. Tijdens een daarop volgende werkavond werken we dit plan verder uit om uiteindelijk tot een aanplant en inzaai actie te komen. Wilt u deelnemen aan deze informatieavond en/of werkgroep? Dan kunt u zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. Kennis over akkervogels is niet nodig om deel te kunnen nemen aan de werkgroep.

Natuurwacht Bommelerwaard

De werkzaamheden van deze nieuwe Akkervogelwerkgroep vinden plaats onder de vleugels van de Natuurwacht Bommelerwaard. De vrijwilligers van de Natuurwacht zetten zich al 45 jaar in om het groen in de Bommelerwaard te behouden en te versterken.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel.

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard

Ik meld me hierbij aan voor de informatieavond op 7 oktober. De velden met een * zijn verplicht.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk

Bewoners welkom op startavond Klompenpad Elden

Poelen.nu praktijkdag in Berkelland

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

Opening 100ste Gelderse Klompenpad in Alphen aan de Maas

hoogstamfruit

Help mee en zet Neder-Betuwe in het groen

Klompenpad

Eerste Klompenpad in gemeente Montferland is open vanaf 2 juli

Zoemende boomgaarden en 100ste Gelderse Klompenpad in Landschapsnieuws