Werkdag nieuwe knotploeg Heerde

Datum/Tijd
7 februari 2015
09:00 - 13:00

Locatie
Hoek Kavelweg-Broekstraat


De nieuwe knotploeg Heerde gaat zaterdag 7 februari voor het eerst bomen knotten. De vorige werkdag op 24 januari ging niet door vanwege de sneeuw. Voor deze nieuwe vrijwilligersgroep is veel belangstelling. Op de informatieavond van 13 januari hebben zich al negentien vrijwilligers aangemeld. Wilt u ook een handje meehelpen en zagen? De gemeente Heerde en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zoeken vrijwilligers die ook de handen uit de mouwen willen steken in de knotgroep. Dat is een werkgroep die bijdraagt aan het landschapsonderhoud door knotbomen aan te planten en te knotten in de gemeente Heerde. Belangstellenden verzamelen zich om 9.00 uur op de hoek Kavelweg-Broekstraat in Heerde. Graag vooraf aanmelden voor deze werkdag bij Karen Hinkamp van SLG of via 026-3537444.

Bomen knotten met nieuwe knotploeg Heerde

De eerste werkdag begint om 9.00 uur met koffie en thee. Karen Hinkamp van SLG heet de deelnemers welkom en legt het programma uit. Ze geeft daarna een werk-, gereedschap- en veiligheidsinstructie want veilig werken staat voorop. Dan gaan we bomen knotten. We zagen en knippen de takken zodat een mooie ‘pruik’ in de boom ontstaat. Om 12.30 uur sluiten we af met soep. Neem zelf brood mee. Trek warme en praktische kleren met stevige schoenen en/of laarzen aan. Werkhandschoenen liggen klaar en SLG neemt het gereedschap en de ladders mee.

Iedereen kan meedoen

Knotbomen zijn kenmerkende landschapselementen, met name in waterrijke gebieden zoals langs de IJssel en in het broekontginningsgebied van de gemeente Heerde. De gemeente en SLG willen de bestaande knotbomen graag in stand houden en daar waar mogelijk nieuwe bomen aanplanten. Voor deze werkzaamheden zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om in een vrijwilligerswerkgroep samen te werken aan een mooier landschap. Iedereen uit Heerde en omstreken is welkom: jong, oud, werkend, werkeloos of gepensioneerd, ervaren of niet ervaren. U bent ervan verzekerd dat uw vrije tijd een goede en plezierige invulling krijgt.

De nieuwe knotgroep in Heerde is onderdeel van het programma Gebiedsontwikkeling Veessen – Wapenveld. Deze gebiedsontwikkeling geeft nieuwe impulsen aan dit gebied, gericht op leefbaarheid, ruimtelijke kwaliteit, lokale economie en toegankelijkheid van het buitengebied.