Werkdag Archeologiewacht Ede

Datum/Tijd
6 december 2014
10:00 - 13:30

Locatie
Kruising Goorsteeg/Lunterse Bosweg, tegenover hotel Belmont


De Archeologiewacht Ede organiseert een velddag voor vrijwilligers die mee willen helpen prehistorische grafheuvels op te knappen. Tijdens de velddag kun je kennismaken met de bestaande groep vrijwilligers en natuurlijk een handje meehelpen.

Help mee eeuwenoude grafheuvels opknappen

Lijkt het je leuk om op zo’n bijzondere plek in het landschap te werken? Kom dan zaterdag 6 december naar Lunteren. We verzamelen op de kruising Lunterse Bosweg en Goorsteeg tegenover HR Belmont. De werkdag vindt plaats van 10.00 tot 13.30 uur. Zorg zelf voor gepaste kleding, lunch en iets te drinken. Meld je, in verband met het reserveren van voldoende gereedschap, van tevoren even aan bij coördinator Gerda Haagen, tel. 0342-400522.

Archeologisch erfgoed

In de gemeente Ede liggen veel archeologische elementen, die moeten worden onderhouden. Deze archeologische monumenten, zoals de grafheuvels, worden met regelmaat door archeologen gemonitord op de onderhoudstoestand. Vrijwilligers van de Archeologiewacht voeren vervolgens de werkzaamheden voor een aantal grafheuvels uit. Zonder onderhoud groeien de grafheuvels helemaal dicht en zijn ze niet meer zichtbaar voor het publiek. Dat is jammer. De wortels van bomen, struiken en braam verstoren namelijk de archeologische sporen onder onze voeten. Daarom verwijderen vrijwilligers de opslag van Amerikaanse vogelkers, berk, braam en hulst.

Archeologiewacht Ede

De Archeologiewacht Ede is een groep vrijwilligers die een keer in de maand een zaterdag bij elkaar komt om onderhoud op grafheuvels te doen. De grafheuvels liggen in de gemeente Ede, maar zijn vooral gecentreerd rond Lunteren en Wekerom. Vrijwilligers die zich bij de Archeologie-wacht Ede willen aansluiten zijn van harte welkom. Mocht je interesse hebben om vaker te helpen, dan kun je je aanmelden bij coördinator Gerda Haagen, 0342-400522. Lees hier meer informatie  over de Archeologiewacht Ede.
De vrijwilligers van de Archeologiewacht Ede werken aan onderhoud van grafheuvels onder begeleiding van Erfgoedbeheer. Stichting Landschapsbeheer Gelderland zorgt voor gereedschap en handschoenen.