Werk mee met Huis de Kemnade

Datum/Tijd
21 februari 2015
10:00 - 15:00

Locatie
Huis de Kemnade


Wilt u zich graag inzetten voor uw eigen omgeving op een fantastische plek? Huis de Kemnade in Wijnbergen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zoeken vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in een buitenplaatswerkgroep. Dat is een werkgroep die het tuinonderhoud op deze bijzondere historische buitenplaats helpt uitvoeren. Op de informatieavond van dinsdag 3 februari jl. hebben zich al veertien vrijwilligers aangemeld.

Wilt u ook meehelpen? De eerste werkdag van de werkgroep vindt plaats op zaterdag 21 februari. Belangstellenden verzamelen zich om 10.00 uur bij Huis de Kemnade, De Kemnade 1 in Wijnbergen. Let op: de juiste aanrijroute is met postcode 7048 AC, laatste deel traject Warmseweg. Dus niet via Kruisallee, dan komt u voor een dikke boom waar u niet kunt keren. Graag vooraf aanmelden bij Ruud Borkes van SLG of via 026-3537444.

De eerste werkdag begint om 10.00 uur met koffie en thee. Ruud Borkes van SLG heet de deelnemers welkom en legt het programma uit. Hij geeft daarna een werk-, gereedschap- en veiligheidsinstructie want veilig werken staat voorop. Daarna begint de groep met het onderhoud op de buitenplaats. Om 12.30 uur is er een lunch verzorgd door Huis de Kemnade. Vervolgens is er een rondleiding door de tuin van Huis de Kemnade. Om 15.00 is de gezamenlijke afsluiting en kunnen belangstellenden zich aanmelden als vrijwilliger voor de buitenplaatswerkgroep. Tip: Trek warme en praktische kleren met stevige schoenen en/of laarzen aan. (Werk)handschoenen liggen voor u klaar.