Webinar Sinusbeheer van grasvegetaties Nijkerk

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
8 september 2021
19:30 - 20:30


Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Als onderdeel van het Biodiversiteitsproject Nijkerk organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in september een digitale theorie-avond en een praktijkdag sinusbeheer speciaal voor inwoners van de gemeente Nijkerk. Zo leren deelnemers meer over de meest geschikte leefomgeving voor insecten en andere dieren, sinusbeheer, en het gebruik van gereedschap hiervoor, zoals de zeis.

Sinusbeheer

Sinusbeheer is een specifieke invulling van ecologisch beheer, speciaal gericht op een geschikte leefomgeving van bestuivers zoals wilde bijen en vlinders.

Webinar over sinusbeheer van grasvegetaties

Tijdens deze digitale theorie-avond krijgen deelnemers meer informatie over deze bijzondere vorm van ecologisch beheer en hoe dat in de praktijk wordt uitgevoerd. Daarnaast gaan we verder in op de gereedschappen die kunnen worden gebruikt en de keuze van de juiste maaiperiode. De webinar begint op 8 september om 19.30 uur. Aanmelden kan tot en met 7 september.

Meer informatie en aanmelden.