Vogels kijken in het Zevenaarse en Duivense Broek

Datum/Tijd
17 mei 2015
09:30 - 12:00

Locatie
AC restaurant


De Weidevogelbeschermingsgroep Zevenaar e.o. organiseert op zondag 17 mei een vogelfietsexcursie voor jong en oud. Onder begeleiding van een weidevogelvrijwilliger fietst u door het Zevenaarse en Duivense Broek om te genieten van kieviten en grutto’s maar ook van andere weide- en watervogels en roofvogels als de buizerd. De excursie start om 9.30 uur bij het AC restaurant, hoek Doesburgseweg/Hunneveldweg in Zevenaar en duurt ongeveer 2,5 uur. Neem fiets, verrekijker en eventueel laarzen mee. De excursie is ook geschikt voor kinderen. Deelname is gratis. Aanmelden via www.vogelweek.nl.

Nationale Vogelweek

Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Nationale Vogelweek, die duurt van zaterdag 16 mei tot en met zondag 24 mei 2015. Op tal van locaties in Nederland worden verschillende activiteiten georganiseerd, variërend van fietstochten tot wandeltochten en open dagen op boerderijen en bezoekerscentra. Kijk op www.vogelweek.nl voor meer locaties waar u kunt genieten van vogels.

Vrijwillige weidevogelbescherming in Gelderlandlogo vrijwillige weidevogelbescherming

De Weidevogelbeschermingsgroep Zevenaar e.o. is één van de 34 groepen in Gelderland die aan vrijwillige weidevogelbescherming doet. Wij ondersteunen vrijwilligers die actief zijn met het beschermen van weidevogels. Voor deze vrijwilligers organiseren wij cursussen over bescherming en monitoring. Ook worden er materialen aangeschaft en krijgen de weidevogelvrijwilligers begeleiding. De weidevogelbeschermers trekken vanaf half maart tot half juni het land in om samen met agrariërs waar nodig naar nesten van de kievit, grutto, tureluur, en andere weidevogels te zoeken en te markeren. De markeringen maken het de boer mogelijk rekening met de nesten te houden bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Door om een nest heen te maaien, of een nest te verplaatsen, krijgen weidevogels de kans om rustig te broeden. In 2014 hebben de Gelderse weidevogelvrijwilligers maar liefst 5500 weidevogelnesten beschermd.

Lees meer over vrijwilligerswerk bij u in de buurt