Uitdeeldag ‘Buurtschappen in het groen Ermelo’

Datum/Tijd
22 november 2014
09:30 - 11:00

Locatie
familie Van Donkersgoed


Bewoners uit de buurtschappen Horst, Telgt en Speuld in de gemeente Ermelo planten binnenkort meer dan 9.900 struiken en 240 bomen voor een mooier buitengebied. Zij deden mee aan ‘Buurtschappen in het groen Ermelo – editie 2014’, een beplantingsproject van de gemeente Ermelo en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) als onderdeel van het uitvoeringsprogramma LOP Ermelo-Putten. De uitdeeldag van het plantmateriaal vindt plaats op zaterdag 22 november.

Drie voetbalvelden aan beplanting

Na twee informatieavonden is de belangstelling groot, net als het aantal bomen en struiken dat wordt uitgedeeld. Ruim 2 hectare aan bosplantsoen als meidoorn, Gelderse roos, beuk en lijsterbes gaan bewoners planten op hun eigen erf. Dat is bij elkaar meer dan 3 voetbalvelden aan beplanting! Daarnaast gaan 126 laanbomen en 114 hoogstamfruitbomen in de grond. Wethouder Klappe en projectleider Robert Keizer van SLG openen de plantdag om 9.30 uur. Zij planten samen een nieuwe boom op het terrein van de familie Van Donkersgoed aan de Riebroekersteeg 5 in Ermelo.

Streekeigen beplanting

Vrijwilligers van de landschapswerkgroep Ermelo-Putten helpen met het opladen van het plantsoen. Na het ophalen gaan de deelnemers aan de slag met het planten. Het resultaat wordt een gevarieerd buitengebied met streekeigen beplanting!