Themabijeenkomst Biodiversiteit Buren

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
31 oktober 2019
19:30

Locatie
gemeentehuis


Op donderdag 31 oktober organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in samenwerking met de gemeente Buren een themabijeenkomst over biodiversiteit voor actieve groene vrijwilligers in de gemeente Buren. De bijeenkomst is op het gemeentehuis aan De Wetering 1 in Maurik. De start is om 19.30 uur. Inloop met koffie/thee is mogelijk vanaf 19.15 uur. We sluiten af met een groene netwerkborrel rond 22.00 uur.

Biodiversiteit verhogen

Veel vrijwilligers willen zich in hun eigen omgeving inzetten voor biodiversiteit. Dit is van groot belang voor het behoud van ons cultuurlandschap en verschillende soorten planten en dieren. Het kan gaan om het creëren van nestgelegenheid voor steenuilen, het aanleggen van een bijenlint, het oprichten van een patrijzenwerkgroep of het beheren van poelen. Particulieren kunnen hun erf inrichten met oog voor natuur en biodiversiteit of zaaien een bijenbloemenmengsel.

Doel bijeenkomst

Vrijwilligersgroepen uit Buren hebben zich de afgelopen jaren ingezet voor landschap en biodiversiteit. SLG en de gemeente Buren willen hen daarom graag in het zonnetje zetten. Op de bijeenkomst krijgen zij inspirerende voorbeelden te zien hoe zij en grondeigenaren de biodiversiteit kunnen verhogen. Daarnaast zijn we benieuwd welke mogelijkheden vrijwilligers zien om de biodiversiteit in de gemeente te verhogen. Welke biodiversiteitsinitiatieven van bewoners en vrijwilligers kunnen we in samenwerking met gemeente en SLG uitvoeren? We willen graag samenwerken aan een veelzijdig programma om de biodiversiteit in de gemeente te versterken.

Eigen ervaring

Heeft u zelf mooie voorbeelden over het verhogen van de biodiversiteit? En wilt u uw ervaring delen? Wij zijn benieuwd naar uw verhaal. Neem ook foto’s of filmpjes mee.

Bent u actief als groene vrijwilliger in de gemeente Buren? Dan kunt u zich met onderstaand aanmeldformulier aanmelden.