Startbijeenkomst Klompenpad Doorwerth

Datum/Tijd
19 november 2015
19:30 - 21:00

Locatie
dorpshuis 'De Poort van Doorwerth'


Als vervolg op het succes van de twee Klompenpaden, het Molenbeeksepad en het in mei geopende Hartensepad, is er in Renkum een derde Klompenpad in aantocht. In opdracht van de gemeente Renkum ontwikkelen we samen met bewoners een wandelroute die het mooie landschap en de cultuurhistorie rond Kasteel Doorwerth beleefbaar maakt. We zoeken vrijwilligers die willen bijdragen aan de route-ontwikkeling en de folder en app. Op donderdag 19 november om 19.30 uur vindt hierover de startbijeenkomst plaats. Uw aanmelding is van harte welkom, ook als u in een later stadium mee wilt doen met het nalopen en onderhoud van het wandelpad.

Nieuw Klompenpad

Het nieuwe Klompenpad start bij Kasteel Doorwerth en krijgt een verbinding naar het Hartensepad en het Molenbeeksepad. Zo ontstaat een netwerk van Klompenpaden in het buitengebied van Renkum en kan de wandelaar paden combineren. De gemeente Renkum financiert het Klompenpad dankzij een bijdrage van Stadsregio Arnhem Nijmegen. Ook Waterschap Vallei en Veluwe en Geldersch Landschap en Kasteelen dragen bij.

In dorpshuis ‘De Poort van Doorwerth’, Mozartlaan 2 te Doorwerth, wordt op 19 november om 19.30 uur het project toegelicht en buigen we ons samen over de kaart van het gebied. Wat is de mooiste route? Welke plekjes zijn de moeite om te bezoeken en welke paden liepen er vroeger door het buitengebied? Welke onderwerpen willen we in de folder en app beschrijven?
Vervolgens gaan we in het veld de conceptroute verkennen waarna we op zoek gaan naar de medewerking van grondeigenaren. De opening van het nieuwe Klompenpad is in 2016 gepland. Een groep van wandelvrijwilligers onderhoudt daarna het pad.